Pirohy s kačacou pečeňou
Michal Kružic
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 5. októbra 2014
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 5. októbra 2014

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme, necháme vychladnúť, nastrúhame a zamiešame s múkou, vajíčkom a so soľou. Vypracujeme cesto, ktoré necháme postáť asi hodinu.
-
2
Pečeň nakrájame na kocky, urestujeme ju na cibuľke, cesnaku, osolíme a okoreníme ešte polosurovú, stiahneme ju z ohňa.
-
3
Cesto rozvaľkáme, vykrojíme krúžky, okraje potrieme žĺtkom, naplníme pripravenou pečeňou, preložíme, okraje zatlačíme vidličkou a vhodíme do vriacej vody. Po vyplávaní varíme ešte asi 10 minút, scedíme a premiešame s maslom.
-
4
Medvedí cesnak rozmixujeme s kvapkou olivového oleja a potom zamiešame do kyslej smotany. Šampiňóny urestujeme na olivovom oleji s pretlačeným cesnakom, so soľou a s korením. Dozdobíme nasekanou mladou cibuľkou.
Diskusia k receptu