Pirohy s kačacou pečeňou

Michal Kružic
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 5. októbra 2014
Pirohy s kačacou pečeňou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
70 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,2 kg
400 kg
2 ks
400 kg
0,5 l
50 g
250 g
5 strúčikov
1 zväzok
1 ks
30 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme, necháme vychladnúť, nastrúhame a zamiešame s múkou, vajíčkom a so soľou. Vypracujeme cesto, ktoré necháme postáť asi hodinu.

  2. 2

    Pečeň nakrájame na kocky, urestujeme ju na cibuľke, cesnaku, osolíme a okoreníme ešte polosurovú, stiahneme ju z ohňa.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme, vykrojíme krúžky, okraje potrieme žĺtkom, naplníme pripravenou pečeňou, preložíme, okraje zatlačíme vidličkou a vhodíme do vriacej vody. Po vyplávaní varíme ešte asi 10 minút, scedíme a premiešame s maslom.

  4. 4

    Medvedí cesnak rozmixujeme s kvapkou olivového oleja a potom zamiešame do kyslej smotany. Šampiňóny urestujeme na olivovom oleji s pretlačeným cesnakom, so soľou a s korením. Dozdobíme nasekanou mladou cibuľkou.

Diskusia k receptu

joel
ďakujem,to musi byť fantazia, zajtra začínam s poražkou domácich husokačiek




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia