Ružičkový kel so sardelovo-chrenovým krémom

Jakub Šouc
šéfkuchár hotela Dubná Skala v Žiline, 1. marca 2016 16:30
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Ružičkový kel so sardelovo-chrenovým krémomFoto: Robert Hüttner
6
porcií
5 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (alebo mrazený)
500 g (ghee)
 podľa chuti
10 g
500 ml
20 g
 podľa chuti
 podľa chuti
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Smotanu necháme zredukovať na požadovanú hustotu, počas varenia ju ochutíme soľou, muškátovým orieškom a bielym korením. Chren a sardely nakrájame nadrobno.

  2. 2

    Na troche masla chren a sardely jemne opražíme a zalejeme zredukovanou smotanou, 3 minúty spolu povaríme.

  3. 3

    Ružičkový kel varíme v masle na najmenšom plameni. Kontrolujeme špajľou alebo ostrým nožom, až kým nie je kel mäkký a nožom ho ľahko prerežeme. Necháme ho vychladnúť v masle na teplotu požadovanú na podávanie.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist