Ružičkový kel so sardelovo-chrenovým krémom
Jakub Šouc
šéfkuchár hotela Dubná Skala v Žiline, 1. marca 2016
šéfkuchár hotela Dubná Skala v Žiline, 1. marca 2016
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
porcií
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Smotanu necháme zredukovať na požadovanú hustotu, počas varenia ju ochutíme soľou, muškátovým orieškom a bielym korením. Chren a sardely nakrájame nadrobno.
- 2
Na troche masla chren a sardely jemne opražíme a zalejeme zredukovanou smotanou, 3 minúty spolu povaríme.
- 3
Ružičkový kel varíme v masle na najmenšom plameni. Kontrolujeme špajľou alebo ostrým nožom, až kým nie je kel mäkký a nožom ho ľahko prerežeme. Necháme ho vychladnúť v masle na teplotu požadovanú na podávanie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ghee je prepustené maslo zbavené vody a mliečnych blielkovýn. Aj tu na vareche nájdete recept ako si ho pripraviť. V dnešnej dobe dostane ghee kúpiť už aj v supermarketoch.