
Hráškovo-kukuričné trojuholníčky
Tento recept ma hneď zaujal ked som si prezerala časopis Pošli recept. Hneď som ho chcela...

Pitta di patate - Zemiaková pitta
Ide o recept je typický pre talianske mesto Salento, ktoré sa nachádza v regióne Apúlia. Etymologický...

Slaný brokolicový koláč bez múky, ktorý zasýti a nezaťaží trávenie
Ak po sviatočnom hodovaní uvítate na tanieri niečo ľahšie, skúste náš jednoduchý koláč s brokolicou.

Jemný vývar
Jasné, úplne obyčajná vec, nijako chuťovo výrazná, ničím neohurujúca, ale mne strašne chutí....

Pórová polievka so slaninkou
Jednoduchá polievka s výbornou chuťou, ktorá obohatí váš jedálniček.

Vegetariánska ihla
Toto jedlo som ochutnala v jednej reštaurácii pod hradom Krásna Hôrka. Na inšpiráciu ho ponúkam všetkým,...

Zapekané baklažánové lodičky so škoricou
Výborné zeleninové jedlo, vhodné aj pre žlčnikárov. :)

Vajíčkovo-jablkový šalát
Tento rok mám bohatú úrodu letných jablk. treba ich každý deň zbierať zo zeme a ihneď...

Gaštanovo-hubová krémová polievka
Predvčerom na firemnej oslavne sa nezabudlo ani na vegetariánov; v ponuke boli celkom príjemné jedlá a tak...

Šatôčka plnená „ratatouille“ s tekvicovým krémom
Z múky, vajec a oleja vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať 8 hodín.

Záhorácká topinka
Tento recept pochadza ze záhorá konkrétne z Holíča. K obľúbeným patrí preto, že je rýchly,...

Quinoa s tekvicou a listami kelu
Tato priloha je trochu kyslasta a trochu sladkasta vhodna ako ranajky, napr. s volskym okom,...

Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou
Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...

Caprese
Očistíme paradajky a orežeme z vrchnej a spodnej strany. Vydlabeme dužinu. Musíme si dávať pozor...

Mäsovo-zeleninové penne
Poslúži ako rýchla večera, či obed. Základom sú cestoviny, mleté zvyškové mäso, zelenina a paradajkový pretlak.

Baklažánové závitky so slaninkou a s šošovicou
Mám v chladničke baklažány a nevedela som, čo s nimi. Z receptov na internete mi...

Fresh Italia di Andrea
Mňam, toto jedlo milujem. Desiata, olovrant, ľahká večera. Absolútna rýchlovka, tento...

Plnená paprika
Pohánka je nesmierne zdravá potravina a ak ste ju ešte nevyskúšali, určite sa na to dajte!...

Pečené nové zemiaky s cuketou a paradajkou
Fotku síce nemám, lebo skôr, ako mi napadlo recept zverejniť bolo všetko z plechu sfúknuté...

Smrčkovica z nášho lesa
Pri dnešnej prechádzke lesom sme našli smrčky, tak nastala zmena plánu varenia a uvarila som túto...

Farfalle s byvolou mozzarellou a grilovanou paprikou
Byvolia mozzarella sa právom hrdí tým, že patrí medzi najlepšie syry na svete. Výrazná aróma,...

Fašírky so zeleninou v kyslej smotane a kôpri
Toto je jedno z oblúbených jedál mojej rodiny kde som ako Au-Pair zacínala... ale uz som...

Polievka so zelerovými rezancami
Tento recept vznikol ako dôsledok mojej nepozornosti. Potrebovala som osmažiť zeler na čínu, na chvíľu...

Májový cibuľový šalát s vajíčkom
Hlávkový šalát, jarná cibuľka, biela cibuľa, zelené olivy a oregano so základnou zálievkou z...

Ľahký zimný šalát
Pôvodne to mal byť waldorfský, ale trocha som ho zmenila. Teraz po sviatkoch je vhodný...

Chlodnik z cvikly
Řepu upečeme v troubě, nebo uvaříme v celku. Oloupeme a nastrouháme a krátce...