Pór s jadrovníkmi ako príloha k pečenej klobáse fotorecept

sracz - fotkasracz, 30. októbra 2015
Pór s jadrovníkmi ako príloha k pečenej klobáse (fotorecept)
Foto: sracz

Ďalší z variantov využitia pokrájaných jadrovníkov veľkých paprík. Tentoraz pre milovníkov mäsových údených výrobkov alias „mäsožrútov“. Poľská tzv. kielbasza má kvalitu pofidérnej bonity, ale Zobraziť celý popisĎalší z variantov využitia pokrájaných jadrovníkov veľkých paprík. Tentoraz pre milovníkov mäsových údených výrobkov alias „mäsožrútov“. Poľská tzv. kielbasza má kvalitu pofidérnej bonity, ale v pečenom prevedení, u nás nazývanom na ježka, doplnená touto prílohou, má chuť celkom slušnú. Pripravil som ju pre nás ako raňajky „na vidličku“. Malá zmena oproti tradičnej horčici, alebo chrenu, či ich kombinácie. Skúste a dajte, prosím, vedieť ako Vám chutilo!

2
porcie
12-15 minút
príprava
12-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
100 - 120 g
4 - 6 ks
1 - 2 PL
podľa chuti
2 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    vo veľkoobchode som „narazil“ na takýto krásny veľký pór; jeho asi 150 mm bielu časť som pokrájal na „disky“ a podusil na rastlinnom oleji (tentoraz zo semienok hrozna) a masle

    Pór s jadrovníkmi ako príloha k pečenej klobáse (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridal som na plátky pokrájané „srdiečka“ veľkých zelených paprík, podľa chuti osolil a okorenil, premiešal, 2÷3´ podusil, odhrnul ku okraju panvice,

    Pór s jadrovníkmi ako príloha k pečenej klobáse (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na dno uložil kúsky klobásy nadkrojenej na tzv. ježka; dookola opiekol

    Pór s jadrovníkmi ako príloha k pečenej klobáse (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a horúce servíroval ozdobené kolieskami póru; tak čo, presvedčil som Vás?!?

    Pór s jadrovníkmi ako príloha k pečenej klobáse (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu