Pór s jadrovníkmi ako príloha k pečenej klobáse fotorecept
Foto: sracz
Ďalší z variantov využitia pokrájaných jadrovníkov veľkých paprík. Tentoraz pre milovníkov mäsových údených výrobkov alias „mäsožrútov“. Poľská tzv. kielbasza má kvalitu pofidérnej bonity, ale Zobraziť celý popisĎalší z variantov využitia pokrájaných jadrovníkov veľkých paprík. Tentoraz pre milovníkov mäsových údených výrobkov alias „mäsožrútov“. Poľská tzv. kielbasza má kvalitu pofidérnej bonity, ale v pečenom prevedení, u nás nazývanom na ježka, doplnená touto prílohou, má chuť celkom slušnú. Pripravil som ju pre nás ako raňajky „na vidličku“. Malá zmena oproti tradičnej horčici, alebo chrenu, či ich kombinácie. Skúste a dajte, prosím, vedieť ako Vám chutilo!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
vo veľkoobchode som „narazil“ na takýto krásny veľký pór; jeho asi 150 mm bielu časť som pokrájal na „disky“ a podusil na rastlinnom oleji (tentoraz zo semienok hrozna) a masle
-
2
pridal som na plátky pokrájané „srdiečka“ veľkých zelených paprík, podľa chuti osolil a okorenil, premiešal, 2÷3´ podusil, odhrnul ku okraju panvice,
-
3
na dno uložil kúsky klobásy nadkrojenej na tzv. ježka; dookola opiekol
-
4
a horúce servíroval ozdobené kolieskami póru; tak čo, presvedčil som Vás?!?
Diskusia k receptu