Foto: jarbra
Viete otom, ze v Nemecku Luneburger Heide je prvy ,, Zemiakovy hotel ,,? Vznikol zartikom ato: Jeho majitelka ponukla sedliakom z okolia rekreaciu Zobraziť celý popisViete otom, ze v Nemecku Luneburger Heide je prvy ,, Zemiakovy hotel ,,? Vznikol zartikom ato: Jeho majitelka ponukla sedliakom z okolia rekreaciu na svojom statku s tym, ze sa jej odvdacia naturaliam. Ocakavala, ze takto ziska seno pre svoje kone, ale sedliaci zaplatili zemiakmi.V tej chvili sa zrodil napad na otvorenie zemiakoveho hotela.Statok s jazdeckou stajnou prebudovali na ,, zemiakovy hotel,,. Kazda izba dostala meno podla niektorej odrody zemiakov. Podavaju sa len zemiakove
porcií
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme, uvarime v supke v osolenej vode. Varime cca 25 minut. Ked su uvarene scedime ich a nechame trochu vychladnut.
-
2
Zo zemiakov odkrojime vrchnu cast,
-
3
zvnutra opatrne vydlabeme duzinu.
-
4
Zemiaky zvnutra a zvonku potrieme maslom, ochutime mletym ciernym korenim a solou. Kto ma rad vegetu moze si dochutit, vegetu v mojich receptoch nepouzivam.
-
5
Vajcia rozbijeme a nechame sklznut jedno surove vajce do vydlabaneho zemiaka. Vrch vajicka trochu osolime. Zemiaky dame do zapekacej misy a poukladame vedla seba.
-
6
Zapiekla som ich v teplovzdusnej rure, kym vajcia nestuhli.
-
7
Ruru predhrejem na 180°C, v plynovej na 2 - 3 stupen a v teplovzdusnej na 160°C.
-
8
Ozdobila som pazitkou a petrzlenovou vnatou a kapiou.
-
9
Dobre jedlo pre vegetarianov.
Tento hotel by bol pre mňa ako stvorený, tuším sa tam vyberiem.