![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát z reďkovkovej vňate
Ak máte čerstvú červenú reďkovku, určite vyskúšajte dať do šalátu aj jej vňať. Výsledok je...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Polévka z pečeného květáku
Tuto polévku máme doma velmi rádi, patří mezi naše nejoblíbenější, tak se o recept chci...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom
V tomto receptíku ide skôr o kombináciu príloh, než o samotnú rybku. Prílohy sa dajú,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zeleninový koláč
Tento recept som našla na zadnej strane špaldovej múky. Všetkým veľmi chutil, preto uverejňujem...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát zo zelenej zeleniny s tofu a quinoou
Vo vriacej osolenej vode oblanšírujeme fazuľkové struky a nakrájané hráškové struky. Scedíme a schladíme v studenej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnená paprika
Pohánka je nesmierne zdravá potravina a ak ste ju ešte nevyskúšali, určite sa na to dajte!...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mandľovo-mrkvový sladký chlebík taliansky
Tento recept som našla keď som dostala chuť upiecť Carrot cake ale tradičné recepty s veľkými dávkami...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kyslá kapustová polievka s paradajkami
Nakrájame si kapustu na menšie pásiky, ktoré zalejeme vodou, pridáme soľ, rascu, bobkový...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané penne so zeleninou, fazuľou a klobásou
Je tu mnoho moznosti a da sa to pripravit aj bez mesa. Podavam zvycajne s Pico...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zálesácke nešpory
Zemiaky nakrájané na kolieska napichneme na drevený špíz, striedame medzi nimi rezy slaninky, klobásky, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracina so zeleninou
No, samozrejme to nie je nič svetoborné, ale je to chutné, bezlepkové a dokonca...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Žemlová nádivka s cuketou a špekem
Tak jsem zase tady, ale jsou to věci, které jsem dělal dříve, pokud bylo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lahodná hrášková polievka s knedličkami a bryndzou
Variácia na klasickú hráškovú polievku.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dušený lilek s rajčaty
No, jsem si říkala, že snad nikoho neurazím i takovým rychlým receptem. Nikdy bych...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vegetariánska ihla
Toto jedlo som ochutnala v jednej reštaurácii pod hradom Krásna Hôrka. Na inšpiráciu ho ponúkam všetkým,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cesnakovo-cibuľové lepníky z kysnutého cesta
Najskôr urobíme kvások z 1/3 teplého mlieka, droždia, cukru a lyžice múky. Asi 10 minút necháme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hnedá ryža s mrkvou a plnenými olivami
Ak sa podarí zohnať veľké zelené olivy plnené čerstvým ovčím syrom, oplatí sa ich využiť v...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zeleninová sekanička
Receptov na sekané je tu síce až až, ale aj tak sem pridávam tento ďalší z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát s dresingom Kardinál
Tento šalát je celkom ľahučký, ale zároveň zasýti a tak môže byť servírovaný aj na obed...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Europasta
Vlastne sú to len cestoviny s omáčkou. Čiže - taliansky námet, nemecké cestoviny, suroviny...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mousse z bryndze so studenou polievkou z kefíru, uhoriek a žeruchy
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Naša obľúbená kapusta
Takúto kapustu robievala moja maminka a všetci sme ju radi jedávali. Je to chutné, sýte...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šošovicová pomazánka
Šošovicu namočiť, rozvariť a rozmixovať, pridať orechy, kokos, a med, spolu dobre...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jarný šalátik pre inšpiráciu
Niečím podobným ma raz ponúkla bývalá kolegyňa, s obmenami ho pripravujem každé jarné obdobie-záleží na tom,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečený ružičkový kel s bryndzou
Jednoduché a dobré a musím sa priznať, je to dcérin nápad....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Letno-zimný šalát
Tento recept som dostala od priateľky Valiky. V lete si pripravíme základ šalátu ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Goddess salad (Božský šalát)
Božský šalát, ktorý je fakt božský, aj keď je len zelený. Množstvo ingrediencií, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Caprese
Očistíme paradajky a orežeme z vrchnej a spodnej strany. Vydlabeme dužinu. Musíme si dávať pozor...