Foto: an3da
Manžel zostal bez zamestnania a tak robil všeličo doma, medziiným uvaril i kečup.
Postup
-
1
V pôvodnom recepte píše že všetko zomleť - papriku, paradajky a cesnak, pridať ostatné ingrediencie a variť, asi dve hodiny. Manžel všetko najprv uvaril, potom som ja všetko pretlačila - to aby neboli kožtičky, aby bolo hladké. S pripomienkou že bolo tak trochu odoka - všetkého bolo dosť veľa, manžel všetko poumýval a za pomoci jednej susedy pokrájal a bolo toho za kotol.Nevážil nič, ja som mu iba pripomenula aby bolo papriky tak asi jedna tretina a dve tretiny paradajky. Ked som všetko pretlačila, bol už čas na spánok a iba som všetko pridala čo treba. Okukla som iba že je asi tri miery podľa receptu. Nasledovného dňa to manžel varil, znovu v kotle - koľko dlho, neviem. Ešte pridal cukor a štipľavú papriku - mletú. Celková hmota sa asi prepolovila - a bolo to dosť husté. Bolo asi 7 litár. Kečup bol chutný, všetci chválili - i ja.
- 2
Posledný pohár je otvorený - manžel i rozdával na ochutnávku a ostatné sme skonzumovali. Nebol horúci ked som ho lievala do pohárov, tak som ešte vo vodnom kúpeli sterilizovala, tichím varom asi 15 minút.
- 2
@ amelie, máš pravdu - bez éčiek, teraz som sa spamätala že musím napísať že som sterilizovala.