
Plnené artičoky
Toto predjedlo som si vymyslela sama na jednu oslavu. Oslávencovi chutilo, ponúkam na vyskúšanie.

Rezance s lososom, reďkovkou a so žeruchou
Všetky suroviny na dresing premiešame a necháme všetky chute prepojiť.

Bramboračka podľa Božulky
Tento recept je zmesou niekoľkých receptov na ktorom som sa ustálila po mnohých pokusoch a myslím, že...

Smažené olivy s papričkou v parmazánovém těstíčku
Miluji olivy a smažené se hodí na oslavy k vínu, ale také k večeři s pečivem....

Paradajková polievka trochu inak
Varila som paradajkovú polievku a veľmi nám chutila tu je recept. Našla som ho na internete.

Fazuľový šalátik
Kúpila som konzervu červenej fazuľky tak som niečo namiešala dúfam, že aj vám bude chutiť ako...

Vitamínová bomba
Neviem či je to dobrý názov, ale ja to robím teraz častejšie v tomto období, ked sú...

Pečené chvosty homára s romain šalátom
Na slávnostný obed som tentoraz pripravil jedlo finančne „náročnešie“. No veď ale peniaze si hen do...

Závin s tofu
Tento recept som objavila v nejakom časopise a zaujal ma tak som ho vyskúšala a normálne to sedí...

Kalerábová polievka s tekvicovými semienkami
Cibuľu, cesnak a kaleráb očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Do hrnca dáme olivový olej, pridáme...

Karfiolový kuskus na zeleninovej mriežke
Karfiol rozoberieme na kúsky. Zblanžírujeme vo vriacej a osolenej vode. Karfiol nasekáme na konzistenciu kuskusu....

Mrkvovo-šampiňónovo-mliečna polievka
Rád varím z toho, čo zrovna máme doma, aby sa všetko minulo a nič nevyhodilo....

Mandľovo-mrkvový sladký chlebík taliansky
Tento recept som našla keď som dostala chuť upiecť Carrot cake ale tradičné recepty s veľkými dávkami...

Hokkaido krém s ružičkovým kelom
Tekvica pochádza z Nového Anglicka a Japonci ju od nepamäti pestovali na sopečných pôdach ostrova Hokkaido...

Kapusta s vajcami
Kapustu očistíme, opláchneme, zbavíme hlúbu a hrubších rebier a nakrájame ju na rezance.

Pita sendvič s portobellom a rukolou
… ja s mojou sme si už zvykli na redukovanú stravu a tak sme na raňajky ochutnali...

Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského

Hríbová nátierka
Keďže sa blíži sezóna uverejňujem recept na domácu hríbovú pomazánku. Verte, mám ju od starého hubára, odvtedy...

Smotanový zemiakový šalát s medvedím cesnakom
Zemiaky umyjeme a uvaríme do mäkka, scedíme a necháme vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na...

Polévka z pečeného květáku
Tuto polévku máme doma velmi rádi, patří mezi naše nejoblíbenější, tak se o recept chci...

Cícerová polievka na Valentína
Nejde tak o recept ako o tip. Išla som robiť cícerové placky, tak som z...

Hnedá ryža s mrkvou a plnenými olivami
Ak sa podarí zohnať veľké zelené olivy plnené čerstvým ovčím syrom, oplatí sa ich využiť v...

Teplý šalát z lacinato kelu so sladkými zemiakami
Variant zostavy ingediencií do studených i teplých šalátov volíme sami, podľa toho, čo nám v...

Sladko-páliva ryža s vôňou orientu
Milujem odvážne kombinácie, rýchle varenie a odvahu.

Špenátové placky
Mrazený špenát necháme rozmraziť. K špenátu pridáme vločky (cca 40g vločiek na 100g špenátu), lepšie...

Zeytinyağlı lahana sarması
Kapustné listy plnené ryžou, píniovými orieškami a sušenými ríbezľami, dusené v olivovom oleji.

Šalát so syrom Cheddar
Ľadový šalát na trháme, mrkvu a syr nastrúhame na hrubo, cibuľu nakrájame na polmesiačiky na...