Foto: tinusik17
Hm.. síce známa polievka, ale tak predsa :) zarábajú sa do nej halušky, neviem ako sa to volá inde, ale u nás glgany :) Zobraziť celý popisHm.. síce známa polievka, ale tak predsa :) zarábajú sa do nej halušky, neviem ako sa to volá inde, ale u nás glgany :) Moja obľúbená polievka z detstva :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji si opražíme najemno nakrájanú cibuľu a pridáme nastrúhanú mrkvu. Chvíľku opražíme, kým to chytí peknú farbu, cca 2-3 minúty.
- 2
Teraz pridáme vodu, je dobre použiť horúcu. Pridáme bujón, a podľa chuti soľ. A teraz je rad na glgany. V miske zmiešame múku, vodu a vajce, a cez sitko, to čo má tie väčšie diery, ako na bryndzové halušky, a vložíme do hrnca. A dovaríme pokiaľ niesú uvarené :) vyplávajú na povrch. Neviem ako sa tieto halušky volajú v iných častiach Slovenska, ale tu u nás sú to glgany :) Tak teda dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu