Špagety s horčicovo-citrónovou omáčkou a jarnou zeleninou

pumaamravec - fotkapumaamravec, 22. mája 2013

Chuť jari je v tomto jedle krásne citiť. Lahodná zelená špargla s hráškom a fazuľkami dostane každého:)

1
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

55 g
3 ks
1 hrsť
1 hrsť
z 1/2 citróna
1 PL
1 PL
1 PL
 štipka
 štipka




Postup

  1. 1

    Cestoviny pripravíme podľa návodu na obale.

  2. 2

    Špaglu a lusky zelenej fazule nakrájame asi na 3 cm kusky. Nakrájanú zeleninu a hrášok sparíme domäkka, trvá to asi 10 minút.

  3. 3

    Na panvici prehrejeme horčicu, čierne korenie a citrónovú štavu nech sa zmes spojí. Následne pridame na panvicu zeleninu a cestoviny, zmiešame s omáčkou, prehrejeme to, pridáme nasekanú pažitku, osolíme podľa chuti a podávame.:)

Diskusia k receptu

elixir
@pumaamravec dnes som nám pripravila toto jedlo na obed, bolo fantastické... Krásna, svieža chuť... a naozaj ma prekvapila kombinácia tej trošky horčice a citrónovej šťavy, aký efekt mala na cestoviny - dodala takú "krémovosť" jedlu. Naozaj som nadšená, perfektný recept, na leto ako stvorený, ďakujem zaň. :)







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia