Foto: janger
2
porcie
porcie
Postup
-
1
Pseno najprv dobre umyjeme. Potom ho uvarime vo vode s troskou soli. Ja som varila priblizne 20 minut.
- 2
Na oleji oprazime pokrajanu cibulu. Pridame mrkvu a spolu poprazime. Ak chcete uplne makku mrkvu, mozete ju najprv trosku predvarit. Ja som nevarila. Mne tak do polomakka uplne staci.
- 3
Posypeme korenim Ras el-Hanout. Pridame nakrajane susene slivky. Ja som ich mala vopred namocene, ale to nie je nevyhnutne. Namiesto sliviek by mohli byt aj hrozienka.
- 4
Pridame do toho uvarene pseno, fetu. Dobre premiesame a mozeme podavat.
- 5
Je to take jednoduche jedlo. Dobru chut.
Tiež pšeno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@haji (13.11.2022 12:14), dakujem, ze si sa pristavila aj pri tomto jednoduchom recepte :-).
O tom koreni... je to marocke korenie, taka zmes.
Chcela som pouzit mlety zazvor, ten mi velmi pasuje k mrkve, ale.....bol minuty. Tak preto som dala ras el hanout, aj v tom je okrem ineho zazvor. Velmi vonave koreniny.