Foto: martinis
Opäť som raz dostal chuť na rybu, tak som si ju pripravil pekne "nazeleno" so smotanovo - brokolicovou omáčkou a zemiakmi O:)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvicu si dáme trocha masla, rozohrejeme ho a uložíme naň tresku. Posypeme podľa chuti korením, po chvíli otočíme a okoreníme i z druhej strany. Pečieme do mäkka z oboch strán.
- 2
Menšie zemiaky očistíme, umyjeme a dáme variť do osolenej vody, medzitým si pripravíme brokolicovú omáčku : 1/2 brokolice umyjeme, rozoberieme na ružičky a dáme na 5 minút variť. Až bude mäkká, scedíme ju, dáme do misky, rozpučíme, pridáme 100 g kyslej smotany, trocha soli a dobre premiešame.
- 3
Uvarené zemiaky poukladáme po obvode taniera a zalejeme omáčkou. Do stredu taniera dáme hrášok a naň uložíme tresku, podávame s úsmevom :))
- 4
Môj tip : Omáčku mám rád hustú, ale pokojne si ju môžte zriediť trochou mlieka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu