Treska nazeleno

martinis - fotkamartinis, 19. marca 2012
Treska nazeleno
Foto: martinis

Opäť som raz dostal chuť na rybu, tak som si ju pripravil pekne "nazeleno" so smotanovo - brokolicovou omáčkou a zemiakmi O:)

1
porcia
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
7 ks
100 g
1/2 ks
70 g




Postup

  1. 1

    Na panvicu si dáme trocha masla, rozohrejeme ho a uložíme naň tresku. Posypeme podľa chuti korením, po chvíli otočíme a okoreníme i z druhej strany. Pečieme do mäkka z oboch strán.

  2. 2

    Menšie zemiaky očistíme, umyjeme a dáme variť do osolenej vody, medzitým si pripravíme brokolicovú omáčku : 1/2 brokolice umyjeme, rozoberieme na ružičky a dáme na 5 minút variť. Až bude mäkká, scedíme ju, dáme do misky, rozpučíme, pridáme 100 g kyslej smotany, trocha soli a dobre premiešame.

  3. 3

    Uvarené zemiaky poukladáme po obvode taniera a zalejeme omáčkou. Do stredu taniera dáme hrášok a naň uložíme tresku, podávame s úsmevom :))

  4. 4

    Môj tip : Omáčku mám rád hustú, ale pokojne si ju môžte zriediť trochou mlieka.

Diskusia k receptu

danielas
Ty si ozaj šikovný mládenec. Máš dobré nápady a chutne varíš,už som si Ťa minule všimla s tým nezvyčajným sendvičom, super ! Aj toto vyzerá fajnovo,niekedy urobím-ide do KK.A díky :-))
martinis
Som rád že som inšpiroval, veľmi si cením slová chvály, vďaka :-)
leomax
Fakt to vyzerá fajnovo ako aj ostatné Tvoje recepty. Určite to vyskúšam. Čo dodať? Len to, že sa teším na ďalšie Tvoje recepty.
brisid
skvelý recept :) len tak ďalej a budeš mať u žien veľký úspech... muž, ktorý vie variť ľahko očarí ženu :) recept ukladám do KK
sailero
ta brokolicova omacka k rybe ma zaujala= chutne a zdrave jedlo. Si velmi sikovny 15-rocny mladenec.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia