Zemiaková polievka

Michal Pažák
executive chef reštaurácie Zylinder v Bratislave, 7. októbra 2012
Zemiaková polievka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

2 kg
200 g
200 g
0,1 l
50 g
0,1 l
500 g
100 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme cibuľu do sklovita. Pridáme zemiaky a zalejeme vývarom. Uvaríme, rozmixujeme a dochutíme. Nakoniec pridáme nasekané uvarené lesné huby.

  2. 2

    Z múky, vajec a bryndze pripravíme halušky, ktoré použijeme ako vložku do polievky.

  3. 3

    V olivovom oleji rozmixujeme pažítku a použijeme ako ozdobu pri podávaní.

Diskusia k receptu

joel
mam taky dojem, že to množstvo je pre rotu vojakov, ale určite to vyskúšam
asannah
tato polievka vyzera fantasticky..ale nakolko som cerstvou zienkou domacou po xy rokoch rakiery a teda aj nevarenia, prijala by som ten recept rozpisat trochu podrobnejsie, aj pre zaciatocnikov =) dakujem
viera1
No,2kg zemiakov a 500gr múky na halušky...Toto určite nebudú 4 porcie a @asannah podľa tohto nenavarí.