Foto: vevnisko
So soľou, korením, muškátovým orechom a cesnakom netreba šetriť pretože samotný špenát a tvaroh sú dosť nevýrazných chutí.
porcie
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Špenát necháme rozmraziť, vytlačíme prebytočnú vodu a necháme spolu s 1 téglikom smotany a 2-3 strúčikmi cesnaku zovrieť a podľa chuti dokoreníme alebo dosolíme.
-
2
Tvaroh, 1 téglik smotany zvyšný pretlačený cesnak, 100g nastúhaného syra a vajcia zmiešame do hladka a ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
-
3
Dno formy vymažeme maslom a položíme prvý plát lasagní (použila som zmrazené lasagnové cesto nie suché cestoviny) a potrela špenátovou zmesou, a narad prišli ďalšie lasagne a vrstva tvarohová, vrstvíme až sa nám minú lasagne alebo zmesy. Mne vyšla posledná tvarohová vrstva, ktorú som posypala zvyšnými 50g strúhaného syra. Takto pripravené lasagne som na 30-45 min vložila do predom vyhriatej rúry na 180-200 celzia.
Diskusia k receptu