Foto: martinis
Karfiol s paradajkovo - cesnakovo - syrovou omáčkou.
1
porcia
porcia
25 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karfiol rozobraný na ružičky uvaríme v osolenej vriacej vode domäkka - zhruba 20 minút.
- 2
Na lyžici oleja opražíme paradajkový pretlak, pretlačené stúčiky cesnaku, oregano, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Podlejeme zhruba pol deci vody a chvíľu varíme.
- 3
Do omáčky dáme dve lyžice strúhaného syra na zahustenie. Pridáme aj karfiol, premiešame s omáčkou a podávame s varenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu