Tomat blomkål

martinis - fotkamartinis, 3. decembra 2012
Tomat blomkål
Foto: martinis

Karfiol s paradajkovo - cesnakovo - syrovou omáčkou.

1
porcia
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
2 strúčiky
70 g
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Karfiol rozobraný na ružičky uvaríme v osolenej vriacej vode domäkka - zhruba 20 minút.

  2. 2

    Na lyžici oleja opražíme paradajkový pretlak, pretlačené stúčiky cesnaku, oregano, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Podlejeme zhruba pol deci vody a chvíľu varíme.

  3. 3

    Do omáčky dáme dve lyžice strúhaného syra na zahustenie. Pridáme aj karfiol, premiešame s omáčkou a podávame s varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

katkat
uz mi to neda a musim sa opytat, ty sa inspirujes nejakou severskou kucharkou?:)
rea1
ale áno, toto môže byť naozaj chutné, takéto zeleninové variácie môžem kedykoľvek. :-)) samozrejme, vyskúšame, uvidíme.
dajanca
uložené... ďakujem, keď prídu na návštevu moji vegetariáni ako by som našla :-)
dodo46
zabudol si to posypať kôprom. Švedi dávajú kôpor aj do čaju.
garancia
Skvelý, jednoduchý recept, ďakujem zaň. Chutilo aj deťom :o)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia