Cícerove placky s tekvicovou omáčkou

annywanna - fotkaannywanna, 25. januára 2015
Cícerove placky s tekvicovou omáčkou
Foto: annywanna

Toto jedlo patrí medzi moje obľúbene. Je nesmierne jednoduché, rýchle a samozrejme zdravé. O tom že je chutné Vás presviedčať nejdem. Treba vyskúšať Zobraziť celý popisToto jedlo patrí medzi moje obľúbene. Je nesmierne jednoduché, rýchle a samozrejme zdravé. O tom že je chutné Vás presviedčať nejdem. Treba vyskúšať a verím, že si ho veľmi rýchlo zamilujete ako ja !

Suroviny

Placky:
podľa chuti
podľa chuti
Omáčka:
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Placky : Do misky nasypeme rozmixovaný cícer. Pridáme vodu a vajce a postupne vymiesime zmes. Pridáme korenie podľa svojej chuti. U mňa to je jednoznačne cesnak, na maličké kocky posekaná cibuľa, soľ, rascu a bylinky podľa vlastneho výberu. Na panvicu nalejeme minimálne oleja a a osmažíme.

  2. 2

    Omáčka : Uvarenú tekvicu pomixujeme so zeleninovým vývarom a dáme za lyžičku smotany. Pridáme čierne korenie, bobkový list osolíme a dochucujeme podľa chuti. Ja som dala kôpor, ocot, trochu horčice. Stačí ochutnať a hladať to pravé :)

Diskusia k receptu

dvorka
Nakoľko milujem jedlá z cíceru, chcela by som vedieť z čoho sa robia tieto placky. Či z cícerovej múky ako je uvedené v recepte, alebo z rozmixovaného cíceru (uvareného alebo suchého) ? Dík :)
annywanna
Cícerova múka by originál mala byť čisto rozmixovaný cícer :) Dá sa kúpiť už hotová alebo si kúpiť cícer a suchý (neuvarený) ho rozmixovať na prášok. Čo však odporúčam iba v prípade že máte silný mixer - rsp drvič. Ja som to neriskovala, mne to ochotná predávačka pomlela priamo v obchode :) A ten pocit chôdze domov s čerstvo namletm cícerom je na nezaplatenie :)) A ak budete robiť tie placky, odporúčam k tomu omáčku kedže sú dosť suché, skrz toho cíceru :)
liama
A to Vám tá ochotná predavačka pomlela ten cícer aj s tým bobkovým listom ? To by len bol pocit!
annywanna
Ale do placiek pridávam zrovna tú bez bobkového listu :)) a tú s bobkovým listom pridávam do omáčky, len sa snažím bez tej múky :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia