Foto: stefanm
Spievaj: My ťa prevalcujeme! My ťa prevaulcujeme! (Singing: We will we will rock you! We will we will rock you!) Toto som povedal Zobraziť celý popisSpievaj: My ťa prevalcujeme! My ťa prevaulcujeme! (Singing: We will we will rock you! We will we will rock you!) Toto som povedal Viedenskému rezňu, keď som išiel pripravovať môj Fazuľkový rezeň. A prevalcoval som. Dokázal som to! Chuť čerstvej zelenej fazuľky úplne nahradila chuť mäsa a tak som rád, že aj bez mäsa sa dá pripraviť dobrý rezeň. Preto som tomuto jedlu spracoval aj gastrovideoklip, ktorý vám, ak mi túto prácu pochválite, zverejním. Samozrejme Queen - We Will Rock You!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté fazuľkové struky očistíme, ...
-
2
... povaríme v posolenej vode, ...
-
3
...scedíme a schladíme v studenej vode.
-
4
Z vajec, múky, vody, soli a zeleninového korenia si vymiešame hustejšie cestíčko.
-
5
Jednu, dve lyžice cestíčka dáme na rozpálený tuk, poukladáme na to fazuľkové struky, mierne osolíme , ochutíme korením a pridáme opäť cestíčko. Na miernom ohni pomaly, z oboch strán vypražíme a podávame s ľubovoľnou sezónnou prílohou.
-
6
Ja som zvolil nové zemiaky, jogurtovu tatársku omáčku a zeleninovú a ovocnú prílohu. Zapíjal som netradične limonádou z domáceho žihľavového sirupu s perlivou minerálkou z ktorej kúpou som prispel jedným centom (že vraj) na výsadbu stromčekov v našich, živelnou pohromou a hnusnou byrokraciou zdevastovaných Tatrách!!!
Diskusia k receptu