Gnocchi s cesnakovým krémom a ružičkovým kelom
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 6. februára 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Suroviny
| Gnocchi: | |
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 75 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Cesnakový krém: | |
| 2 hlavičky | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 500 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Restovaná cibuľka s kelom: | |
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 20 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na gnocchi vopred uvaríme zemiaky v šupke, po vychladnutí ich ošúpeme, nastrúhame najemno, zmiešame s múkou a so žĺtkom a vypracujeme cesto. Z cesta vyformujeme dlhší valček hrubý asi ako prst. Ten nakrájame na menšie kúsky – asi 1,5 cm. Začneme tvarovať gnocchi tak, že každý kúsok potiahneme vidličkou tak, aby sa preniesli pásiky a gnocchi sa zaoblili. Takto pripravené gnocchi uvaríme v slanej vode a prepláchneme pod studenou vodou.
- 2
 Na cesnakový krém upečieme olúpaný cesnak v masle pri 170 °C asi 15 minút. Vyredukujeme smotanu, pridáme upečený cesnak a rozmixujeme dohladka, dochutíme soľou a korením.
- 3
 Jarnú cibuľku umyjeme, zbavíme korienkov, rozkrojíme pozdĺž a potom na viac kúskov.
- 4
 Potom pripravíme kel: Odstránime vrchné lístky a ružičkový kel krátko obvaríme (asi 2 minúty). Rýchlo schladíme, osušíme a prekrojíme cez hlúbik na polovicu. Nakrájaný kel urestujeme spolu s cibuľkou a gnocchi, podlejeme trochou vody a pridáme cesnakový krém a gorgonzolu.
Tiež zemiakové gnocchi:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu