Gnocchi s cesnakovým krémom a ružičkovým kelom
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 6. februára 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Suroviny
Gnocchi: | |
500 g |
|
75 g |
|
1 ks |
|
|
|
Cesnakový krém: | |
2 hlavičky |
|
100 g |
|
500 ml |
|
|
|
|
|
Restovaná cibuľka s kelom: | |
4 ks |
|
20 ks |
|
50 g |
|
|
Postup
-
1
Na gnocchi vopred uvaríme zemiaky v šupke, po vychladnutí ich ošúpeme, nastrúhame najemno, zmiešame s múkou a so žĺtkom a vypracujeme cesto. Z cesta vyformujeme dlhší valček hrubý asi ako prst. Ten nakrájame na menšie kúsky – asi 1,5 cm. Začneme tvarovať gnocchi tak, že každý kúsok potiahneme vidličkou tak, aby sa preniesli pásiky a gnocchi sa zaoblili. Takto pripravené gnocchi uvaríme v slanej vode a prepláchneme pod studenou vodou.
- 2
Na cesnakový krém upečieme olúpaný cesnak v masle pri 170 °C asi 15 minút. Vyredukujeme smotanu, pridáme upečený cesnak a rozmixujeme dohladka, dochutíme soľou a korením.
- 3
Jarnú cibuľku umyjeme, zbavíme korienkov, rozkrojíme pozdĺž a potom na viac kúskov.
- 4
Potom pripravíme kel: Odstránime vrchné lístky a ružičkový kel krátko obvaríme (asi 2 minúty). Rýchlo schladíme, osušíme a prekrojíme cez hlúbik na polovicu. Nakrájaný kel urestujeme spolu s cibuľkou a gnocchi, podlejeme trochou vody a pridáme cesnakový krém a gorgonzolu.
Tiež zemiakové gnocchi:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu