Šampiňónovo-acidkový zapekanec

habakukurica - fotkahabakukurica, 24. marca 2014

Frajer chcel niečo z acidka a šampiónov - najprv som sa čudovala, ale potom sme vymysleli toto a kupodivu to bola riadna dobrota :)

6
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
200 g
0,5 - 0,7 l
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šampióny si očistíme a pokrájame na štvrtinky, pridáme k nim čerstvý špenát. Acidko s vajíčkami, soľou a korením si poriadne rozmišame a zmiešame to spolu so šampiónmi a špenátom. Zmes vylejeme do zapekacej formy - posypeme obľúbeným syrom a pomaly pečieme v rúre na cca 180° až kým to nie je hotové :) (syr je zapečený a vajíčka s acidkom držia pokope - môže to byť pol hodina, môže to byť trištvrte hodina.. človek to určite rozozná:)

    Šampiňónovo-acidkový zapekanec - obrázok 1
  2. 2

    Výsledný zapekanec necháme chvíľu postáť a následne ho podávame so šalátom, alebo pečenými zemiakmi alebo kto má čo rád. My sme zvolili podusený baklažán, cuketu a paradajky. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Dobre to vyzerá a keďže nič zlé tam nejde, tak určite aj chutí, vyskúšam
...chudáci šampióni - z akej disciplíny by mali byť?...
Asi malo byt "Šampiňónovo-acidkový zapekanec";)
Ale podla toho zlozenia receptu, to po konzumacii "zapekanec" isto nevytvori :D