Žltý hrach s jačmeňom a hubami shiitake
Foto: blissofplants
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL podľa vlastného výberu |
|
1/2 ks |
|
1 strúčik |
|
1/4 ks |
|
150 g (namočený cez noc vo vode) |
|
50 g |
|
600 ml |
|
2 PL (passata) |
|
za hrsť |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zohrejeme olej v hrnci na miernom ohni a opražíme nakrájanú cibuľu s paprikou.
- 2
Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, feniklové semienka a sušené bylinky. Minútku restujeme.
- 3
Opláchneme si hrach s jačmennými krúpami a pridáme do hrnca.
- 4
Zalejeme vodou a varíme zhruba 20 minút.
- 5
Dobre ochutíme. Pridáme passatu a varíme kým je hrach a jačmeň uvarený.
- 6
Na záver pridáme špenátové listy.
- 7
Medzitým huby shiitake opražíme na panvici do zlatista, ochutíme a podávame s hrachom.
Tiež hrach:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
😆🙌😆
Velmi zdravý🤗ďakujem!
Tento tvoj skvely receptik som vylepsila kokosovym mliekom a vzniklo s toho neskutočne dobre kari 👍☺️
Super nápad😉ďakujem velmi pekne 😊
Namočený cez noc by mal byť hotový za 40 minút😉aspoň ten kúpený v Anglicku😊