Domáce hranolky s afrodiziakom

namarie - fotkanamarie, 17. novembra 2013
Domáce hranolky s afrodiziakom
Foto: namarie

Vedeli ste, že petržlen je veľmi silné prírodné afrodiziakum? A v kombinácií s domácou kino klasikou - hranolkami nemôže byť na svete už nič Zobraziť celý popisVedeli ste, že petržlen je veľmi silné prírodné afrodiziakum? A v kombinácií s domácou kino klasikou - hranolkami nemôže byť na svete už nič krajšie... Vyskúšajte môj lenivý, ale pôsobivý recept pre domáce chvíle pohody a relaxu.

50 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
1 téglik




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hranolky. Petržlen umyjeme a bez čistenia nakrájame korene na veľkosť ako hranolky, menší petržlen môžete nechať celý. Je to efektívne. Vňať si odložíme na neskôr.

  2. 2

    Kúsky zemiakov a petržlenu v tanieri namarinujeme olejom, čiernym korením a morskou soľou. Plech vyložíme papierom na pečenie a zmes do neho vysypeme. Vložíme do rozohriatej trúby na cca 30 - 40 min/180 C.

  3. 3

    Hotové posypeme petržlenovou vňaťou - buď čerstvou, alebo sušenou a podávame s kopčekom kyslej smotany. Nič nie je príjemnejšie priatelia .... Vyskúšajte - a účinok garantujem :)) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

rikardo1979
a čo s tim maslom, smotanou a cesnakom? asi nejaký dresing z toho či ako.nejak to chýba v tom postupe tak som si nie istý že na čo sú tie suroviny. Vidím že neolúpané cesnakové struky sú na fotke medzi zeleninou, žeby sa piekli spolu ?
kimlo
Lepsia ako domaca kino klasika je uz len domaca klobasa...aj to je afrodiziakum... :-)
farbuska
Pečený petržlen je naozaj super. A paštrnák ešte lepší. Škoda, že ho u nás nevidno.
gurmaaan
Chcel by som.spoznat tuto pani kucharku. Vsetko vyzera tak posobivo, priam az podmanivo.
marikafil
petržlen som ešte nepiekla, k zemiakom teraz pridávam tekvicu a najnovšie aj cviklu, posypem soľou a drvenou rascou, pridám na väčšie kusy pokrájanú cibuľu a cesnak. ako dressing najčastejšie robím len kyslú smotanu s francúzskou horčicou a nadrobno pokrájanými uhorkami...nabudúce vyskúšam pridať aj petržlen.
boxik
Ak by mne niekto naservíroval petržlen ako afrodiziakum, tak neviem. Že na Angličanov musia ženy skúšať takéto triky , na nás Slovákov skôr tá klobása , ako už kolega kimlo spomenul.
evanaaa
Piekla som si zeleninu a dala som aj petržlen a paštrnák a veru mi chutili, treba skúsiť.
abdul
@luciandos : Nepreháňaš to s tou reklamou ? V každom zverejnenom recepe sem strkáš reklamu. Choď s tým do r... .
amelie
Slovensko na tom "frčí"o už stáročia, akurát soľ nie je morská, iba zo Solivaru... asi preto sme ešte nevymreli. afrodiziakum? no, aspoň sme nevymreli vďaka Solivaru...
kimlo
@luciandos chod si ten svok mccain prezentovat kdesi po jarmokoch, my tu z tvojich polotovarov NEVARIME a ani varit NEBUDEME!
kukulienka71
Recept ukladám,veľmi jednoduchý,ale páči sa mi!A jeho účinky budú čoskoro vyskúšané...:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia