Údený losos na tekvicovom pyré
Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 9. októbra 2018
šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 9. októbra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Piliny v záhrade alebo na balkóne zapálime na plechu a necháme chvíľu tlieť. Keď jemný oheň zmizne a bude sa z plechu jemne dymiť, položíme do plechu dierkový plech spolu s lososom, ktorého dobre posolíme alebo použijeme údenú soľ. Vložíme do rúry zohriatej na 160 °C na 15 minút, kde sa bude losos piecť a zároveň údiť. Pracujeme vo vetranej miestnosti.
- 2
Tekvicu rozkrojíme napoly, pokvapkáme trochou olivového oleja, osolíme a pečieme v rúre pri teplote 180 °C 30 minút.
- 3
Potom tekvicu vydlabeme a rozmixujeme v kuchynskom robote, na zjemnenie pridáme kocku masla a dobre premiešame. Hotového lososa pokvapkáme tekvicovým olejom a podávame spolu s jadierkami a pyré.
Tiež Údený losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu