Údený losos
Údený losos

Údený losos na tekvicovom pyré

Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 9. októbra 2018
Údený losos na tekvicovom pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

400 g filety
400 g
 údená alebo morská
500 g hokaido
100 g
100 ml
50 g
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Piliny v záhrade alebo na balkóne zapálime na plechu a necháme chvíľu tlieť. Keď jemný oheň zmizne a bude sa z plechu jemne dymiť, položíme do plechu dierkový plech spolu s lososom, ktorého dobre posolíme alebo použijeme údenú soľ. Vložíme do rúry zohriatej na 160 °C na 15 minút, kde sa bude losos piecť a zároveň údiť. Pracujeme vo vetranej miestnosti.

  2. 2

    Tekvicu rozkrojíme napoly, pokvapkáme trochou olivového oleja, osolíme a pečieme v rúre pri teplote 180 °C 30 minút.

  3. 3

    Potom tekvicu vydlabeme a rozmixujeme v kuchynskom robote, na zjemnenie pridáme kocku masla a dobre premiešame. Hotového lososa pokvapkáme tekvicovým olejom a podávame spolu s jadierkami a pyré.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: