Tento šalát som vymyslela zo zúfalstva, nakoľko sa mi prihlásila na návštevu priateľka - vegetariánka a na prípravu najľahšieho obeda som mala zhruba 20 Zobraziť celý popisTento šalát som vymyslela zo zúfalstva, nakoľko sa mi prihlásila na návštevu priateľka - vegetariánka a na prípravu najľahšieho obeda som mala zhruba 20 minút. Ale dalo sa to, a keďže šalátik je chutný v teplom i studenom stave, ponúkam ho i vám.
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 hrnček sparené |
|
1 hrnček očistená nastrúhaná |
|
1 hrnček najemno posekaná |
|
1 šálka umytý posekaný |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL panenský |
|
1 PL panenský |
|
1/2 ČL morská |
|
Postup
-
1
Všetky prísady zľahka premiešame, necháme 20 minút stáť a podávame.
A recept k obrázku je tento:
Potrebujeme:
ryžové rezance (dostať kúpiť v Ázijských potravinách alebo supermarketoch, ja som použil 3/4 z asi 450g balenia...)
kuracie prsia
mrkvu
pór
kapustu
tmavú sójovú omáčku
chilli sójovú omáčku (nemusí byť...)
olej
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na kocky, opražíme na oleji, podlejeme troškou vody a podusíme asi 7-10 minút. Mrkvu a kapustu nakrájame na tenké pásiky a pór na tenké polmesiačiky. Asi po 7 minútach pridáme k mäsu mrkvu a po ďalších 7 minútach pridáme kapustu. Necháme vydusiť vodu a všetko ešte krátko orestujeme (aby zelenina nebol príliš mäkká...), pridáme 2-3PL sójovej omáčky (alebo podľa chuti aj časť chilli sójovej omáčky).
Ryžové rezance pripravíme podľa návodu, tie moje stačilo vložiť do horúcej prevarenej vody na 3-4 minúty a potom precediť. Rezance pridáme k mäsu a spolu ešte osmažíme, prípadne dochutíme sójovou omáčkou. Pri miešaní sa mi najlepšie osvedčili 2 vidličky (v každej ruke jedna).
Prevzaté z kimlo.szm.com.
Dobrý deň, na základe Vášho komentára sme fotografiu k receptu vymazali.