Šalát s ryžovými rezancami

conniecreed - bez fotkyconniecreed, 2. marca 2015

Tento šalát som vymyslela zo zúfalstva, nakoľko sa mi prihlásila na návštevu priateľka - vegetariánka a na prípravu najľahšieho obeda som mala zhruba 20 minút. Ale dalo sa to, a keďže šalátik je chutný v teplom i studenom stave, ponúkam ho i vám.

2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

1 hrnček sparené
1 hrnček očistená nastrúhaná
1 hrnček najemno posekaná
1 šálka umytý posekaný
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL panenský
1 PL panenský
1/2 ČL morská

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky prísady zľahka premiešame, necháme 20 minút stáť a podávame.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Ahojte, zeleninu vôbec neopekám, kľudne si tam daj j kuracie mäso, moja dcéra si zvykne dávať, iba som to naaranžovala do panvice, kde som predtým sparila tenučké ryžové rezance. Aj dnes si šalátik robím na obed :D
škoda len, že tá fotka nezodpovedá receptu ale je prevzatá z iného webu.
A recept k obrázku je tento:
Potrebujeme:
ryžové rezance (dostať kúpiť v Ázijských potravinách alebo supermarketoch, ja som použil 3/4 z asi 450g balenia...)
kuracie prsia
mrkvu
pór
kapustu
tmavú sójovú omáčku
chilli sójovú omáčku (nemusí byť...)
olej

Postup:
Kuracie mäso nakrájame na kocky, opražíme na oleji, podlejeme troškou vody a podusíme asi 7-10 minút. Mrkvu a kapustu nakrájame na tenké pásiky a pór na tenké polmesiačiky. Asi po 7 minútach pridáme k mäsu mrkvu a po ďalších 7 minútach pridáme kapustu. Necháme vydusiť vodu a všetko ešte krátko orestujeme (aby zelenina nebol príliš mäkká...), pridáme 2-3PL sójovej omáčky (alebo podľa chuti aj časť chilli sójovej omáčky).
Ryžové rezance pripravíme podľa návodu, tie moje stačilo vložiť do horúcej prevarenej vody na 3-4 minúty a potom precediť. Rezance pridáme k mäsu a spolu ešte osmažíme, prípadne dochutíme sójovou omáčkou. Pri miešaní sa mi najlepšie osvedčili 2 vidličky (v každej ruke jedna).
Prevzaté z  kimlo.szm.com.


Pridaj komentár k receptu: