
Lečový guláš ŠAMÁNIA
Druhú polovicu zaváraného bioleča som pripravila na jemne orientálnejší štýl použitým korením a sladkou smotanou, ktorou...

Mrkvový prívarok
Umytú očistenú mrkvu nakrájame na malé kocky. Vložíme ju do vriacej osolenej vody a uvaríme...

Slaný koláč s fetou, paradajkami a píniovými orieškami
Pri tomto recepte som sa zdiaľky inšpirovala tureckým slaným koláčom pide, avšak namiesto kysnutého cesta som...

Zapekané rajčiny s cesnakom
Umyté rajčiny rozkrojíme na plocho. Plochy osolíme, okoreníme a naukladáme na ne najemno nakrájaný cesnak....

Ryžovo-kalerábové placky
zostalo mi trochu uvarenej ryže a tak som z nej urobila placky a pridala som čo bolo...

Tagliatelle so zeleninou
Sparíme si paradajky, ošúpeme ich a nakrájame nadrobno. Pridáme pretlačený cesnak, cukor, soľ...

Chorvátsky zemiakový šalát
Na dovolenke v Chorvátsku nám pani domáca pripravila pečenú rybu a k nej tento výborný teplý šalát....

Polievka z jarnej cibuľky...a so všeličím
Muz mal chut na polievku... Planovala som robit inu, no plany sa nejako skrizili. Tak...

Polievka s knedličkami
Na olivovom oleji postupne udusíme na kolieska alebo na menšie kocky nakrájanú očistenú mrkvu ...

Zdravá - nenafúkne
Táto polievka je rýchla, zdravá a veľmi chutná. Je možné ju urobiť s obmenou - namiesto...

Kvaková polievka, alebo ako prívarok
Kvaka je starodávna zelenina, na ktorú sa zabúda. Tvar má podobný repe. Mladá kvaka je chutná a...

Pimientos
Pimientos su male spanielske papricky, pouzivane casto na tapas. Aj ked su jemne pikantne,...

Červená kapustnica s jahňacinou
Na masti opražíme posekanú cibuľu, pridáme sušené huby a marhule, bobkové listy, celé čierne...

Baza čierna v strúhanke
Už sme hupom v mesiaci, jún. Kvitne baza a agátový kvet. Baza je známa...

Plnený baklažán
Baklažány umyjeme a pozdĺžne prekrojíme na polovice. Vo vyhriatej rúre nasucho pečieme cca 20 minút...

Pečená tekvica plnená ryžou a zeleninou
Aj keď teploty ešte nenaznačujú jeseň, prinášame vám recept s tekvicou, ktorý vás naladí na...

Rezancová polievka pre chudobných
Rezance uvaríme a do ďalšieho kastróla dáme vývar, cukor, badián, zázvor a sójovú...

Cviklové tiramisu
Neviem prečo, ale cviklu nejedávam až tak často. V tomto období ju jeme o niečo...

Hovädzie na pive
... so zeleninkou, zemiakmi ... a z jedneho hrnca :-). Vyborne papkanie, ked...

Plnené zemiačiky bryndzovo-tvarohové
Tieto zemiačiky som robila len raz a mali veľký úspech , kto má rád tradičné jedlá...

Kurča z jedného hrnca podľa Gertrúdy
Už som Vám dávnejšie predstavil útlu KK „Spoonbread & Strawberry Wine“ od Norma Jean a Carole Darden,...

Jarný zeleninový šalátik
Konečne máme mladú jarnú zeleninku a môžeme z nej vyčarovať skvelé šaláty. Jeden z nich vám...

Šalát Babylónia
Túto moju zeleninovú kreáciu si pripravujem už roky-rokúce vždy jeden deň v týždni. Ak by som...

Krevetový šalát
Silvia Šarköziová zo skupiny Cigánski Diabli v našom Varechovom TV štúdiu pripraví krevetový šalát.

Otcova pikantná nátierka
Robieval ju každoročne roky, čo mi pamäť siaha. Bola jeho obľúbená, musela byť. Výborná na chlieb, k...

Špenátová palačinka s rajčaty a mozzarellou
Palačinka může být klasická s moukou, nebo bezlepková. Recept je na bezlepkovou.

Plnený patizón s pohánkou
Patizón je úžasná zelenina ktorá sa nemusí iba vyprážať :)

Tofu v ryžovom papieri
... údené tofu, pór so šampiňónmi restovanými na masle a hráškovo syrové pyré s olivovým...

Cuketovo-kuracia fašírka pečená
V mojej záhradke sa našla ešte mladá cuketka a keďže som svojej polovičke už dlhší čas sľubovala...

Grilovaná špargľa s omáčkou z vareného žĺtka
Špargľu umyjeme, osušíme a odlomíme dolné zdrevnatené časti stonky. Uložíme do uzatvárateľnej nádoby, posypeme...

Gratinované artičoky s ovčím syrom
Artičoky očistíme tak, že odkrojíme asi 2/3 listov, vydlabeme kvetné lôžko, aby sme získali...

„Sviečková“ z červenej repy
Dosť dlho som hľadala alternatívu ako pripraviť chutnú sviečkovú pre toho, kto nemôže vôbec žiadnu koreňovú...