Cuketovo-zemiakové pyré

micino - bez fotkymicino, 14. októbra 2014

Jemné zemiakové pyré s lahodnou zeleninovou príchuťou. Podávame ako prílohu k mäsu či rybám.

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

700 g
700 g
1 ČL
50 g (alebo maslo)




Postup

  1. 1

    Zemiaky a cuketu ošúpeme, pokrájame na kocky a v slanej vode uvaríme do mäkka.

  2. 2

    Po uvarení vodu zlejeme, pridáme alsan alebo maslo a zemiaky s cuketou podrvíme. Potom najemno vyšľaháme.

Diskusia k receptu

evanaaa
Bez mlieka, či smotany? Potom je to skôr kaša, nie pyré, ale môže byť dobré. Zemiaky na kašu, či pyré sa dajú rôzne kombinovať - s celerom, mrkvou, a podobne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia