Pohánkovo-šampiňónový šalát

vikulqa - fotkavikulqa, 1. septembra 2014
Pohánkovo-šampiňónový šalát
Foto: vikulqa

Veľmi zdravá večera :)

2
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1 PL
1/2 hrnčeka kyslé
3 hrnčeky čerstvé
2 ks
1/2 hrnčeka
1/4 hrnček
1 ks
2 stručiky




Postup

  1. 1

    Pohánku prepláchneme. Dáme do hrnca a zalejeme ju vodou. Na 1 hrnček pohánky dáme 3 hrnčeky vody. Akonáhle začne voda bublať stíšime plameň na minimum a prikryjeme hrniec. Varíme kým sa neodparí všetká voda.

  2. 2

    Na olivovom oleji si osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Ked sa opečie pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, paradajku,na drobno nakrájané kyslé uhorky, osolíme, okoreníme. Do tejto zmesi pridáme ešte čerstvú redkvičku a šalátovú uhorku.

  3. 3

    Uvarenú pohánku zmiešame so šampiňónovou zmesou. Na spodok taniera dáme šalát aký len chcete ( ja som dala Italsky salat z Lidlu ) a na neho pohánkovo šampiňónovo zeleninovú zmes.

  4. 4

    Niekomu sa môže táto kombinácia zdať zvláštna, ale pohánka má svoju špecifickú chuť, a už som ju skúšala na mnoho spôsobov, no zatiaľ som ju dokázala zjesť iba v tomto prevedení. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia