Foto: vikulqa
Veľmi zdravá večera :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 hrnček |
|
1 PL |
|
1/2 hrnčeka kyslé |
|
3 hrnčeky čerstvé |
|
2 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/4 hrnček |
|
|
|
1 ks |
|
2 stručiky |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pohánku prepláchneme. Dáme do hrnca a zalejeme ju vodou. Na 1 hrnček pohánky dáme 3 hrnčeky vody. Akonáhle začne voda bublať stíšime plameň na minimum a prikryjeme hrniec. Varíme kým sa neodparí všetká voda.
- 2
Na olivovom oleji si osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Ked sa opečie pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, paradajku,na drobno nakrájané kyslé uhorky, osolíme, okoreníme. Do tejto zmesi pridáme ešte čerstvú redkvičku a šalátovú uhorku.
- 3
Uvarenú pohánku zmiešame so šampiňónovou zmesou. Na spodok taniera dáme šalát aký len chcete ( ja som dala Italsky salat z Lidlu ) a na neho pohánkovo šampiňónovo zeleninovú zmes.
- 4
Niekomu sa môže táto kombinácia zdať zvláštna, ale pohánka má svoju špecifickú chuť, a už som ju skúšala na mnoho spôsobov, no zatiaľ som ju dokázala zjesť iba v tomto prevedení. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pre mňa je pohánka úžasná "mňamka" .-)