Veľmi jednoduchý, rýchly a zdravý recept. Môžete ho urobiť pikantný alebo skrátka vynechať pikantné suroviny, je to na vás, variácií je plno. A keďže Zobraziť celý popisVeľmi jednoduchý, rýchly a zdravý recept. Môžete ho urobiť pikantný alebo skrátka vynechať pikantné suroviny, je to na vás, variácií je plno. A keďže začína rásť medvedí cesnak, nedalo mi nevyužiť ho.
porcie
Suroviny
| Kuskus: | |
| 2 hrnčeky |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| podľa chuti |
|
| štipka |
|
| Brokolicový krém: | |
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 5 lístkov |
|
| (bez vône a chuti) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Z tohto množstva mi vyšli cca dve porcie - vždy rátam kuskus ako hrnček na osobu. Kuskus pripravíme tradične v miske - zalejeme ho vriacou vodou a necháme cca 5 minút odstáť. Keď je mäkký, primiešame k nemu koreniny a poriadne premiešame, necháme nasiaknuť chute, kým pripravíme brokolicový krém.
- 2
Brokolicu podusíme a s trochou vody (asi 1 dcl) ju rozmixujeme. Na panvici si na troche kokosového oleja do sklovita opražíme na ľubovoľné tvary nakrájanú cibuľku (ak vám prípadne vadia kúsky cibule v krémoch, môžete cibuľu mixnúť spolu s brokolicou). K cibuľke pridáme brokolicovú zmes a všetky koreniny. Ku koncu pridáme medvedí cesnak, ktorý si predom nakrájame na čo najmenšie kúsočky. všetko spolu poriadne premiešame.
- 3
Kuskus dáme z misky na tanier a podľa ľubovôle naservírujeme s brokolicovým krémom. Ja som na vrch pridala ešte rukolu, na škodu však určite nebude ani medvedí cesnak. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu