Cviklovica - polievka z cvikly
Foto: dvorka
Minulý rok som uverejnila na Vareche polievku z tekvice, tento rok môj ocko dopestoval krásne veľké cvikly a tak ich postupne zužitkovávam na rôzno. Zobraziť celý popisMinulý rok som uverejnila na Vareche polievku z tekvice, tento rok môj ocko dopestoval krásne veľké cvikly a tak ich postupne zužitkovávam na rôzno. Upiekla som cviklový koláč, robím šalát a uvarila som aj polievku podobnú kapustnici. A je ešte lepšia ako tá z tekvice. Pripomína tak trochu boršč.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masti som si podusila na pásiky nakrájanú cibuľu do sklovita, pridala som na kolieska nakrájanú klobásu a nechala ešte chvíľu opekať. Zaliala som všetko vriacou vodou a primiešala nahrubo nastrúhanú cviklu. Zemiak som nastrúhala na jemno a vmiešala do polievky. Soľ a korenie podľa chuti. Ja som dala len čierne korenie, mletú papriku, pol čili papričky a za lyžicu paprikovej pomazánky.
- 2
Nechala som polievku pomaly variť asi pol hoďky. Zatiaľ som si spravila mäsové guľky z pomletého hovädzieho a bravčového mäsa zmiešaného s vajíčkom, soľou, korením, strúhanou mrkvou a mletými ovsenými vločkami. Z tejto masy som robila malé fašírky a nakoľko mi ostalo za misku, spotrebovala som zbytok v polievke, ktorej mäso dodalo lepšiu chuť.
- 3
Nakoniec som do polievky priliala šťavu z citróna asi za polievkovú lyžicu a priliala smotanu na varenie. Pomaly som nechala variť ešte 5 minút. Podávala som s kopčekom kyslej smotany a ja som si dala cottage cheese.
Tiež cviklová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu