Kuracie prsia na chrumkavej zelenine

martinis - fotkamartinis, 6. februára 2013
Kuracie prsia na chrumkavej zelenine
Foto: martinis

Šťavnaté kuracie prsia opečené na troche čili oleja ochutené provensálskou zmesou byliniek, podávané na chrumkavej koreňovej zelenine a s varenými zemiakmi :)

1
porcia
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g
2 PL
Zelenina:
1 ks
1 ks
1 ks
50 g
 pár kvapiek
 štipka
1 PL
Príloha:
3 ks




Postup

  1. 1

    Radosť toto jedlo pripravovať - všetko je rýchle, voňavé, rozpálené a plné chutí, tak ako to mám rád. Mäsko je šťavnaté, zelenina chrumkavá a zemiaky sa rozplývajú na jazyku - príjemné prekvapenie pre blízkych či priateľov ;)

  2. 2

    Prsia umyjeme a nakrájame na stredne veľké plátky. Z oboch strán potrieme lyžicou čili olivového oleja, osolíme, okoreníme a posypeme provensálskou zmesou byliniek. Tá je jednou z mojic najobľúbenejších zmesí, dodá všetkým druhom mäsa, no i bezmäsitým jedlám báječnú vôňu a zaujímavú chuť ;)

  3. 3

    Na panvici rozohrejeme zvyšnú lyžicu čili oleja a mäso na ňom chvíľu prudko opekáme z oboch strán, potom podlejeme troškou vodu a necháme dusiť.

  4. 4

    Medzitým si očistíme zemiaky aj zeleninu. Zemiaky pokrájame na kocky a dáme variť do osolenej vriacej vody na 15 minút, čím získame čas na prípravu sviežej zeleniny pod mäso.

  5. 5

    Cibuľu pokrájame nadrobno, mrkvu a paštrnák pokrájame na kolieska (ak je paštrnák veľký, tak na pol či štvrťkolieska) a bielu redkvičku na štvrťkolieska. Všetko v mise premiešame, osolíme a dáme na horúci olej, chvíľu opekáme, potom trošku podlejeme a zmiernime plameň a pár minút dusíme. 5 postačí.

  6. 6

    Pred dokončením zeleninu posypeme petržlenovou vňaťou a pokvapkáme zopár kvapkami citrónovej šťavy, ktorá to správne "nakopne" :) Zemiaky scedíme, dosolíme a naservírujeme na tanier, kde ich ozdobíme ešte zopár lístkami čerstvej petržlenovej vňate.

  7. 7

    Na zvyšok taniera uložíme zeleninu, na ktorú pokladáme plátky mäsa. Obložíme trochou miešaného šalátu a večera je pripravená raz dva. Mäso je pružné a na priereze krásne biele, zemiaky jednoduché a veľmi jemné a zelenina sladkastá, no zároveň vyvážená citrónovou šťavou. To je dobrota ! :O)

Diskusia k receptu

leomax
Čo dodať? Vyrastol nám tu Jamie Oliver! 1******!!!!
cloviecka
si sikovny martinis. ma to napad, citit radost s varenia. ja takto varit v 16-tich...klobuk dole
leomax
Mily @Martinis ! Dnes si moje "zlatičko" veľmi pochutilo na Tvojom RP-francuzske vajička". Moja dcéra ma povolanie dosť neštardantné pre nas obyčajych slovakov.Pracuje vo firme, kde ma velmi dobre postavenie a pri tom precestuje celý svet. Preto aj ten jej jazýček je dosť neštandartný. Ale, už pár krát som jej "urobil" niečo podľa Tvojho RP. A musím priznať, že vždy bola nadšená. To, čo tu Ty prezentuješ mily @Martinis , je niečo úžasné, niiečo, čo už presahuje hranice slovenska, proste, sú to RP ktoré by Ti možno závidel aj sám OLIVIER.
radost
tak toto je výborné na chutný obed...a na večeru niektorý z tvojich zeleninových šalátikov s cottage...:-))
leomax
A ešte- veľmi, veľmi si cenim Tvoje komentáre, dobre sa mi zaspáva, nemusím brať žiadne antidepresia, stači mi jeden Tvoj komentiki.
martinis
@leomax : rovnako to platí aj opačne, vždy večer sa mamka vypytuje, prečo sedím pri tom počítači taký vysmiaty a ja odpovedám : to vieš mami, Varecha ;)
... leomax, nech ti tvoja chuť do varenia a skúšanie mojich receptov vydrží čo naj - najdlhšie. pretože mať takých fanúšikov a priateľov ako si ty a mnohí ďalší, to je naozaj sen - neveril by som, že aj 16 ročný chlapec bude prijatý do takejto ostrieľanej kulinárskej komunity :O))

práve pracujem na blogu o varení, surovinách, ktoré používam, nových postupoch a podobne, rád by som ho čím skôr spustil, takže sa na Vareche zrejme chvíľu budem objavovať sporadickejšie, čo však nič nemení na fakte, že som denne tu a sliedim po nových dobrých jedlách :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia