Rýchla cesnakovo-krémová polievka

diabambulka - fotkadiabambulka, 3. apríla 2011

Keďže manžel ochorel, tak dnes to bola cesnaková rýchlovka...Varila mi ju moja mama vždy keď som bola chorá - udržiavam tradíciu :-))))

4
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4-6 ks
1 hlavička
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky nakrájeme na kocky a spolu s očisteným cesnakom dáme do hrnca, spolu s vodou, osolíme, okoreníme a pridáme bujón. Po 25 minútach všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom najemno a necháme ešte chvíľku povariť. Podávame s krutónmi. Nebojte sa toho množstva cesnaku, napriek tomu že je ho tam veľa nieje ho tam až tak cítiť :-)))

    Rýchla cesnakovo-krémová polievka - obrázok 1

Diskusia k receptu

ancicka
Ked robím cesnačku ,takisto davam veľa (10-15 stručky),a nakrajané jemne opražím na nasle.Aj tak je dobrá.
abend
Robím presne tak ako diabambulka, iba na záver pridám oriešok masla na zjemnenie chuti.
diabambulka
vidíš, ja som sa tak dnes ponáhľala že som na to masielko úplne zabudla, pri tom vo finále ho tam kúsok šupnem nech je jemnejšia :-) hlava moja dubová zábudlivá :-)))
marienka44
Cesnacku moja svokra varievala zo slizovej vody. Ziaden bujon,ked ma byt dietna. :-).Rozprazila na oleji cesnak, pridala cervenu papriku, zaliala vodou a pridala k casti vody, v ktorej sa varili sliže ako druhe jedlo. Do tejto polievky nakoniec pridala cast tych uvarenych sližov.
diabambulka
fíha, tak takú nepoznám, tak na budúce máme so slížami, to budú moji chlapi kukať :-)))
bozulka
Môj otec miloval cesnačku z vody z varených zemiakov.Maminka mu musela vodu scediť do taniera,tam si pridal trošku brav.masti alebo aká bola momentálne po ruke,1-2 strúčiky pretlačeného alebo na plátečky pokrájaného cesnaku,majoránku,špetku korenia,kúsok feferonky a na ozdobu jemne poprášil červenenou paprikou.Pamätám si ako sa mu vždy orosilo čelo,vraj od blaženosti.Ale takú mám aj ja rada...
diabambulka
fíha no koľko variácií, na obyčajnú cesnakovú a vždy výbornú polievočku :-)
cica2
polievočka sa mi páči a aj ten usmievavý smajlík:))....tak zajtra už viem akú polievku spravím:))
diabambulka
dúfam že bude dcérke chutiť aj s tým smajlíkom :-))) môj malý mal z toho zábavu, že sa na neho polievka usmieva :-)
ninusa27
Polievočka vizerá dobre a je rýchla :) aj ja ukladám do KK
cica2
už som ju robila, velmi nám chutila. Ešte raz ďakujem za dobrý receptík:)...a smajlík sa malej páčil, deti to zbožňujú:)))...prajem krásny dník:))
diabambulka
potešila si ma cica2, som rada že chutila aj sa páčila malej :-) a chcem sa ti poďakovať za tvoju podporu. Obhajovala si ma ako v sudnej sieni :-))) si dobrá, asi by si mala ísť tým smerom...mňa to dosť odradilo :-(
cica2
@diabambulka , nemáš zač a nebuď smutná!...viem ako ti včera muselo byť:(.... Všimla som si tiež, že " Pán Dokonalý" nie je až tak dokonalý!... ako sa včera, v tvojom recepte nadrapoval....a pekne si mu to vrátila, obhájila si sa aj sama:) a nenechaj sa odradiť...si velmi šikovná a máš tu veľa výborných receptov, tak nech sa ti tak darí naďalej!
sovka62
@diabambulka , ja v podobných prípadoch používam hodnotu tlaku tisíc deväťsto päťsto (teda už čiastočne po smrti). A z kritiky si nič nerob, aj ak nie je na mieste, posúva nás dopredu, núti nás zamyslieť sa. Uvedomíme si to hneď, ako opadne šok. Polievočka sa mi páči, cesnaková by som jedla tuším denne a akékoľvek množstvo cesnaku nemôže byť veľa.
diabambulka
sovka62, si zlatá ďakujem :-) a cesnačik je zdravý, s manželom sa smejeme že daj vedieť kedy budeš mať chuť na cesnačku, aby sme "voňali od cesnaku"obaja :-) máme ju veľmi radi ako aj cesnakovú pomazánku...
3sandra3
jáááj,,,už viem , prečo si musela jesť cesnačku,,,, kvôli tlaku.... to len tak mimichodom.... my tiež zvykneme použiť vodu z uvarených zemiakov
mika33
Naozaj vynikajúca. Tri menšie strúčiky cesnaku som nakoniec najemno postrúhala do hotovej polievky,... v bosniaku, so nastrúhaným syrom...
Utrpela som veľkú pochvalu.
altyn
Dnes som ju robil bráškovi lebo to včera trochu prehnal s alkoholom... :-))) Je to "životabudič" v každom prípade, aj poopičnom stave aj v čase chrípky... :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia