Foto: evusik
Konečne začína záhradkárske eldorádo - do jesene budeme zeleninovať furt a stále :-)
porcie
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
na zeleninový koláč potrebujeme predovšetkým zeleninu... kto má záhradku použije čo záhradka dala, kto nemá použije čo si v obchode zaplatí... ja som použila kombináciu záhradka aj obchod.
-
2
Smotanová zálievka: do kyslej smotany (ja som použila dve) zamiešame veľa pretlačeného cesnaku, soľ, MČK... nastrúhame si syr a prichystáme si bylinky, ja som použila bazalku oregano a petržlenovú vňať
-
3
a nakrájame si všetku zeleninu na tenké kolieska
-
4
a potom už len vrstvíme a prekladáme smotanovou zálievkou a bylinkami, napr. takto: zemiaky, cesnaková smotana, baklažán, cesnaková smotana, nastrúhaný syr, bylinky...
-
5
cibuľa, cuketa, cesnaková smotana, rajčiny, cesnaková smotana, zemiaky... a nezabúdame každú vrstvu posoliť a posypať čerstvým mletým korením
-
6
a na záver cesnaková smotana a šup do rúry na 150°C asi na hodinku potom posypať syrom a už len zapiecť.
-
7
zeleninový koláč môžeme použiť ako prílohu k mäsu alebo ako hlavné jedlo s uhorkovo-smotanovým šalátom :-)
Diskusia k receptu