Foto: zuzananoskova
Hlivu som nikdy nejedla. Vlastne okrem šampiňónov žiadne iné hríby. Až kým ma kolegyňa Majka pozvala k nej na obed a pripravila pre nás Zobraziť celý popisHlivu som nikdy nejedla. Vlastne okrem šampiňónov žiadne iné hríby. Až kým ma kolegyňa Majka pozvala k nej na obed a pripravila pre nás hlivu s krúpkami. Neskutočne mi zachutila, že som ju už aj doma pripravila pre mňa a moju dcéru :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystané suroviny :-)
-
2
Najprv si pripravíme šalát. Použila som cviklu a zeler, koľko som mala doma. Šalát: zeler aj cviklu nakrájame na pásiky, cibuľku mladú na kolieska. Najprv opečieme zeler, stačí chvíľa, dáme do misy, potom cviklu aj s tymiánom, pridáme k zeleru, vmiešame cibuľku a môžeme podávať. Nabudúce urobím za surova.
- 3
Cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky, dáme opiecť do hlbokej panvice. Pridáme umytú, očistenú a nakrájanú hlivu, chvíľu podusíme spolu, pridáme curry a garam masalu, prisypeme prepláchnuté krúpky, premiešame a zalejeme prevarenou vodou, na strednom stupni dusíme, občas premiešame. PS: už viem, že curry a garam masalu treba pridaťako prvé do oleja (ešte pred cibuľou), aby sa vôňa aj chuť dokonale rozvinuli :-)
- 4
Krúpky majú byť al dente (alebo ako máte radi), keď už sú, dochutíme soľou, odstavíme, vsypeme jednu aj druhú vňať, premiešame a môžeme podávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Na "staré kolená" som začala zdravšie žiť.Hoci bez mäsa to nebude,ale snažím sa aj to mäso variť od uznávaných chovateľov v BIO kvalite.