Foto: palokuchki
Inspiraciu na tento recept som nasla na internete. V originalnom recepte bola pouzita ricota a plnka bola zapecena bez chlebovych placiek. Mne sa to Zobraziť celý popisInspiraciu na tento recept som nasla na internete. V originalnom recepte bola pouzita ricota a plnka bola zapecena bez chlebovych placiek. Mne sa to takto viacej pacilo a tiez som vyuzila aj starsie suche placky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
250 g |
|
100 ml |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
1 strúčik |
|
2 ks |
|
2 listy |
|
4-5 ks nakrajane na mensie kusky |
|
|
|
|
|
30 g |
|
Postup
-
1
Z chlebovej placky som si vykrojila dva mensie kruhy,
-
2
aby mi pasovali do takejto formy. Velkost plechu je rovnaka ako na plech pre mufiny 35/26cm, velkost misky je 9cm priemeru v hornej casti. Misky som pomastila olejom.
-
3
a vlozila som do nich chlebove placky.
-
4
Na masle som oprazila pokrajane hrube casti mangold.
-
5
Pridala som pokrajane sampiony,
-
6
nakarajane zelene casti mangold a roztlaceny cesnak. Zeleninu som spolu premiesala, okorenila a asi 2-3 minuty este poprazila.
-
7
Feta, ktoru som si spravila pred dvoma tyzdnami uz trochu vyzrela a je uz tvrdsia.
-
8
Fetu som potlacila tlacitkom na zemiaky, okorenila som ju a pridala som k nej smotanu.
-
9
K rozmiesanej fete som pridala vychladenu zeleninu, worcestersku omacku a rozslahane vajicka.
-
10
Omackou som naplnila pripravene kosicky a na vrch som ulozila platky paradajok.
-
11
Kosicky som piekla vo vyhriatej rure 180C 25 minut.
-
12
Upecene kosicky som ulozila na mriezku a nechala vychladnut.
Tento recept určite vyskúšam, veľmi sa mi páči
Pekný začínajúci zlatožltý jesenný týždeň Tebe a aj našim verným varecháčkam (om) samozrejme aj našim redaktorom www.varecha.sk J & J