Foto: elisticka
Toto jedlo sme robili často doma a chutilo veľmi ale chcela som vyskúšať aj pre celiatikov.dá sa ale je to veľmi krehké ale chutné.-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
pripravíme si všetky potrebné suroviny
-
2
do kastrola nastrúhame kapustu na struháku
-
3
pridáme mleté korenie ,soľ a olej
-
4
za stáleho miešania udusíme do zlatova a nechame vychladnúť
-
5
pustíme sa do prípravy cesta:do misky dáme múku, soľ, vajce a olej a pripravíme si kvások z mlieka cukru a kvasníc (pridala som aj 1Kl psýlia a 1Kl guarovej gumy ale nemusí byť)
-
6
prileme kvásom do misky a vypracujeme najskôr varechou cesto
-
7
preložíme na dosku s ešte spracujeme ručne
-
8
vypracovane cesto nechame chvilku odležať
-
9
z cesta začneme utrhat kúsky a tvarujeme z nich placky
-
10
do stredu každého kolečka dáme kopček kapusty a uzavrieme ale ide to velmi tazko cesto sa dosť lame a trhá chce to vela trpezlivosti
-
11
hotové opatrne stlačíme aby boli take plackovité(ja som tvarovala až po 20 minútach kysnutia a už sa to robilo horšie) prikryjeme vlhkou utierkou a nechame kysnúť 40 minút
-
12
preložíme na plech vystlaný papierom ,potrieme vajíčkom a popichame vidličkou aby mal kde unikať vzduch z kapusty
-
13
dáme piecť do vyhriatej rúry na 180st.pečieme pomaly asi 50 minút.dobrú chuť!
kapustňáky moc chutily.
Martuska znova som robila len som vymenila muku,,, pouzila som Bakery mix a su fantasticke