Cuketové vrtuľky s tofu syrom

anina6 - fotkaanina6, 9. júla 2013
Cuketové vrtuľky s tofu syrom
Foto: anina6

Konečne už máme na záhradke svoje cukety a keďže som dnes potrebovala dobre a rýchlo navariť, stavila som na cestoviny. Viem je ich tu Zobraziť celý popisKonečne už máme na záhradke svoje cukety a keďže som dnes potrebovala dobre a rýchlo navariť, stavila som na cestoviny. Viem je ich tu kopec, ale chcem vám ukázať aj tie moje, tak nech sa páči tu je recept.

30 minút
príprava

Suroviny

300 g
1/2 čl
podla chuti




Postup

  1. 1

    Najprv si ošúpeme cuketu, vydlabeme vnútro a narežeme si dlhšie pásiky, z ktorých potom nakrájame kocky. Na olivovom oleji si speníme cibuľku a pridáme mletú červenú papriku. Opražíme krátko aby nezhorkla a pridáme na kocky nakrájanú cuketu, opražíme a premiešame. Pridáme provensálske bylinky, soľ, čierne korenie a podlejeme kuracím vývarom, v mojom prípade to bolo trochu omáčky z kuracích prsíčok, ktoré mi ostali od nedele, tak som ich takto využila. Premiešame a prilejeme paradajkovú šťavu alebo trochu kečupu.

  2. 2

    Nakoniec si nakrájame tofu na kocky a primiešame do cuketovej omáčky, krátko povaríme a omáčka je hotová.

  3. 3

    Cestoviny si uvaríme klasickým spôsobom, zlejeme vodu a trošičku, ale len trošicku prepláchneme. A máme navarené, cestoviny naložíme na tanier a polejeme cuketovou omáčkou. Ja som si k tomu ešte dala uhorky a trošku pikantnej omáčky na ozdobu ako vidíte na obrázku, a poviem vám chutilo vynikajúco.

Diskusia k receptu

izabella929
krásne a si veľmi šikovná.-)) podobne robím aj cukinový guláš, aj to je mňamka.-))
elixir
Pekný receptík, páči sa mi, určite skúsim. :)
anina6
izka veľmi pekne ďakujem, cením si tvoju pochvalu. prajem pekný deň.
anina6
marianka33 som rada, že sa ti páči aj ja ďakujem za nahliadnutie.
larja
Takéto ľahké jedlo je pre tieto horúčavy ako stvorené. Rýchlo hotové, chutné a nezaťaží trávenie. Úžasné, robievam podobné.
anina6
larja ďakujem za nahliadnutie, teraz ked máme svoje cukety, určite ich budem robiť aj v iných variantoch, ale cestoviny sú najrýchlejšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia