Foto: vegecan
Moje vianočné menu s vegetariánskym mäsom
Postup
-
1
Najdlhšie sa nám bude robiť cvikla, preto ako prvé si predhrejeme rúru na 200 stupňov. Cviklu si očistíme, umyjeme a zabalíme do alobalu, ktorý vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 2-2,5 hodiny (záleží od veľkosti).
- 2
Pokračujeme tekvicou hokaido, ktorú rozpolíme, vydlabeme z nej jadierka veľkou lyžicou a umyjeme (nešúpeme). Nakrájame ju na plátky, ktoré rozložíme na plech a posypeme mletou rascou. Takto pripravenú ju vložíme k cviklám do rúry a pečieme cca 45 minút.
- 3
Nakoniec si očistíme a umyjeme cibuľu, nakrájame na kolieska a vložíme do misky s marinádou zo sójovej omáčky, vody a karí korenia. Kolieska namočíme zo všetkých strán a na suchej panvici opečieme do zlata.
- 4
Seitanové mäso (nájdeme v biopotravinách) odbalíme, nakrájame na kocky a pridáme k cibuli. Celé to polejeme marinádou, pridáme mrazený hrášok a dusíme pod pokrievkou domäkka. Hotové odstavíme z plameňa a podávame s opečenými plátkami hokaido a pečenou cviklou v alobale.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu