Seitan na hrášku

vegecan - bez fotkyvegecan, 28. decembra 2010
Seitan na hrášku
Foto: vegecan

Moje vianočné menu s vegetariánskym mäsom

Suroviny

 špeciál
 mrazený

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najdlhšie sa nám bude robiť cvikla, preto ako prvé si predhrejeme rúru na 200 stupňov. Cviklu si očistíme, umyjeme a zabalíme do alobalu, ktorý vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 2-2,5 hodiny (záleží od veľkosti).

  2. 2

    Pokračujeme tekvicou hokaido, ktorú rozpolíme, vydlabeme z nej jadierka veľkou lyžicou a umyjeme (nešúpeme). Nakrájame ju na plátky, ktoré rozložíme na plech a posypeme mletou rascou. Takto pripravenú ju vložíme k cviklám do rúry a pečieme cca 45 minút.

  3. 3

    Nakoniec si očistíme a umyjeme cibuľu, nakrájame na kolieska a vložíme do misky s marinádou zo sójovej omáčky, vody a karí korenia. Kolieska namočíme zo všetkých strán a na suchej panvici opečieme do zlata.

  4. 4

    Seitanové mäso (nájdeme v biopotravinách) odbalíme, nakrájame na kocky a pridáme k cibuli. Celé to polejeme marinádou, pridáme mrazený hrášok a dusíme pod pokrievkou domäkka. Hotové odstavíme z plameňa a podávame s opečenými plátkami hokaido a pečenou cviklou v alobale.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
výborné , chýba mi tam trochu šťavy , ináč @ zdravé , keby sme sa tak stravovali nemusela byť chlorella , ostala by v hambe.Ukladám dvíham prst!!
mňam, seitan zbožňujem, ešte som ho nepripravovala, ale v NZ ho robia perfektne v jednom obch. dome a chutil mi veľmi. na toto by som sa neodvážila.. je to pre mňa dosť neznáme, v normálnych obchodoch na regáloch som sa stým ešte nestretla, škoda možno raz nájdem odvahu..

Pridaj komentár k receptu: