Teplá cuketová nátierka

jarbra - bez fotkyjarbra, 14. augusta 2014
Teplá cuketová nátierka
Foto: jarbra

Jednoducha natierka.

Suroviny

Potrebujeme:
2 ks
1 ks
2 - 3 strúčiky (podľa chuti)
1 ks
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cukety olupeme, rozpolime, vyberieme jadierka a postruhame na hrubsie rezanceky.

    Teplá cuketová nátierka  - obrázok 1
  2. 2

    Cibulu ocistime, nakrajame na drobno, dame na panvicu podusit.

  3. 3

    K cibuli pridame cuketu, posolime a este trochu podusime.

    Teplá cuketová nátierka  - obrázok 3
  4. 4

    Pridame cesnak nakrajany na drobno a cervenu papriku na pasiky ...

  5. 5

    okorenime, podla chuti, dusime do makka ( voda musi byt vydusena )

  6. 6

    Odstavime z ohna a hned pridame nastruhany syr a petrzlenovu vnat. Zamiesame

    Teplá cuketová nátierka  - obrázok 6
  7. 7

    Podavame s topinkami, ktore natrieme cesnakom a teplou cuketovou natierkou.

    Teplá cuketová nátierka  - obrázok 7

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
@gubics ja naopak, kazdym rokom som mala vela cuket atd. toho roku mam ubohu urodu, teraz ,, chovam slimakov ,, mozem s nimi ist na trch :-)))) ... receptik je chutny, vyskusaj. Dobru noc.
@jarbra , čo tak pripraviť slimákov ako delikatesu?:-) dúfam, že ťa nepohorším, ale nie je to nič zložité: umyté sa hodia do vriacej vody, oddelí sa ulita, odstránia sa vnútornosti, svalovina sa pomelie, ochutí, povedzme ako plnka do kurčaťa, zatiaľ sa ulitky dobre vyvaria a plnia sa zmesou a tak sa podávajú. Ja som ich jedla takto:-)
@kukulienka
myslím.že tieto sú nejedlé..sú to bezdomovci..španielsky plzák..myslím si..bo aj u nás sú už na tisíce..posledných-odhadujem-5 rokov..vyhovuje im vlhké daždivé počasie..
nevidela si ešte ani jedného..??je to pre oko "hnus"..brrr..
:-)

Pridaj komentár k receptu: