Tekvicové krúžky

rony - bez fotkyrony, 1. júla 2013
Tekvicové krúžky
Foto: rony

Vždy keď vidím tekvicu, tak si spomeniem na vyprážané tekvicové krúžky. Obľubujem toto jedlo, pretože keď sa najem tak som veľmi spokojný.

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Strednoveľkú tekvicu ošúpeme, nakrájame asi na 2cm hrubé krúžky a vydlabeme z nich semienka.

  2. 2

    Potom ich pokropíme vodou a obalujeme v trojobale, polohrubá múka, vajcia do krorých sme dali soľ a mlieko, strúhanka. Vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista.

  3. 3

    Podávame s varenýmí zemiakmi s petržlenom a s tatárskou omáčkou. Je to veľmi dobré. Prajem Vám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

aroooo
mám 2 cukiny, mali byť z nich placky, tak skúsim túto verziu, vyzerajú vynikajúco a určite aj tak chutia.kk
hannah22
robím podobne v cestíčku s múky, vajíčka a syra , vydlabané semienka a konce cukety používam do zeleninovej polievky, skúsim aj túto verziu, je čas cukiet.... :))
radulienka
Vyzerajú veľmi chutné, ale prečo ich treba pokropiť? Vďaka za recept a za informáciu...
afataga
kazdy chlap je velmi spokojny ked je najedeny :-) tekvicu nemam rada, ale z cukety je to fajn
evanaaa
Tekvicu som ešte neskúšala ( okrem omáčky), ale takto pripravený mi chutí patizón, vlastne, aj to je istá odroda tekvicovej zeleniny.
ivan14
Já je dělám z cukety a podávám s brambory a jogurtem nebo zakysankou s pořádnou dávkou česneku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia