Syrovo-rozmarínové rožteky
Mojmu muzikovi vymyslam nieco do. Prace co aj zachuti. Vydrží. A. Da sa...
Baszomti Lazaňát
Ide o prudko dekadentné lasagne s vrstvami z hnedej ryže, tempehu a domácich paradajok.
Syrové roztavence Májovienky
Keďže jedného obdobia som mala možnosť vyrábať si syry z kozieho mlieka, mala som ich nad...
Mafiny s paradajkami a so slaninkou
Koláčik do dlane, na studeno i na teplo. A stovky variácií. Vždy iné cesto,...
Tekvicové mafinky
Tekvica patrí k najuniverzálnejším plodinám. Vieme z nej pripraviť slané, ale aj sladké jedlá, chuťovo zaujímavé, zdravé, ľahké a...
Currywurst na vegánsky spôsob
Jeden z top európskych street foodov. Obľúbený hlavne v neskorších hodinách, ako doprovod k tým...
Paradajkový koláč z bezlepkového kysnutého cesta
Letná sezóna je v plnom prúde a my grilujeme a vypekáme o stošesť. Naposledy sme si ku grilovačke upiekli tento úžasný paradajkový koláč s mozzarellou a bylinkami....
Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná,...
Ananásové ragú s pečenou krevetkou
Nasekaný ananás premiešame s troškou restovaných mandlí, pridáme čili a mätu.
Sezamové placky
Odmeranú vodu si dáme zovrieť a odstavíme. V širokej myse prisypeme ražno pšeničnu múku, kyp...
Hubovo-slaninové košíčky
Všetky suroviny na cesto zmiešame, dáme na 30 minút do chladničky odležať. Na panvici opečieme slaninu, ...
Syrové muffinky
Syrové muffinky patria medzi moje obľúbené pochutiny pre návštevy. Osobne používam menšie hviezdičkové formičky - také...
Veľkonočné hniezda z domáceho lístkového cesta bez lepku
Jednoduché a rýchle recepty máme všetci radi. A presne takým sú aj tieto veľkonočné hniezda bez lepku....
Divadelná párty s režisérom Petrom Weincillerom
Režisér a riaditeľ divadla Teatro Colorato, Peter Weinciller, nám v tomto videu ukáže niekoľko tipov...
Vajíčkovo-syrové guľôčky
Toto je ďalšie z malých drovností na pohostenie. Vyzerá pekne a chutí.
Karfiolový krém s pekanovým pečivom
Karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky, z hlúbov a listov uvaríme vývar. Na masle opečieme...
Ryžové rolky z kapra a zo zeleru
Očisteného kapra najemno pokrájame. Stopkový zeler nakrájame nadrobno a zmiešame s kaprom. Pridáme najemno posekanú čili...
Bezlepkové slimáky s pestom z medvedieho cesnaku
Do preosiatej múky spravíme jamku a do nej nalejeme 100 ml mlieka, pridáme droždie, zasypeme...
Zapekané papriky
Rozmixujeme syr, vajce, rozok a uvarene udene mäso. Touto hmotou naplníme očistené papriky.
Holubacia paštéta s králičou pečeňou
Umyté holuby rozkrojíme na polovicu, položíme na plech, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, šalotky, osolíme,...
Arašidové krekry so sušenými paradajkami
Tieto výborné slané krekry na chrumkanie nielen na silvestrovský večer sa k vínu, pivu, kokteilom...
Ryžové guľôčky
Ryžové guľôčky sú lahodným, chrumkavým a jednoduchým pokrmom, ktorý maximálne využíva vlastnosti hnedej ryže....
Baklažánový tatarák Moniky Hilmerovej a Jara Bekra
V domácnosti obľúbenej herečky Moniky Hilmerovej nie je kuchyňa len jej doménou, za sporák sa bez...
Ančovičkovo-olivový koláčik
Toto je take jednoduche a dobre, ze k tomu ani netreba viac slov:)
Tapas s nakladanou paprikou
Manchego je syr vyrábaný v španielskej oblasti La Mancha z mlieka oviec plemena Manchega. Zreje od...