Studená dubáková terinka

David Kollár
šéfkuchár reštaurácie Par Café v Bratislave, 28. septembra 2015
Studená dubáková terinka
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
150 g
200 ml
400 ml
5 g
10 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Nakrájané dubáky urestujeme spolu s cibuľkou, pridáme tymian, dochutíme soľou a korením, zalejeme smotanou a redukujeme, kým zmes nedosiahne kašovitú konzistenciu.

  2. 2

    Potom pridáme vopred namočené plátky želatíny. Zmes nalejeme do formičiek a necháme v chladničke dve hodiny stuhnúť.

  3. 3

    Medzitým šalotku rozoberieme na lupene, ktoré urestujeme na rozohriatej panvici. Zasypeme vanilkovým cukrom a jemne skaramelizujeme. Podávame s opečeným toastom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia