Studená dubáková terinka
David Kollár
šéfkuchár reštaurácie Par Café v Bratislave, 28. septembra 2015
šéfkuchár reštaurácie Par Café v Bratislave, 28. septembra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájané dubáky urestujeme spolu s cibuľkou, pridáme tymian, dochutíme soľou a korením, zalejeme smotanou a redukujeme, kým zmes nedosiahne kašovitú konzistenciu.
- 2
Potom pridáme vopred namočené plátky želatíny. Zmes nalejeme do formičiek a necháme v chladničke dve hodiny stuhnúť.
- 3
Medzitým šalotku rozoberieme na lupene, ktoré urestujeme na rozohriatej panvici. Zasypeme vanilkovým cukrom a jemne skaramelizujeme. Podávame s opečeným toastom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu