Krevetový koktail
Krevetový koktail

Krevetový koktail videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 10. januára 2024

Party shocker, ktorý sa už dávno nepapá len v obleku a večerných šatách.
Zdroj: Instagram @walrus.buko

Suroviny

1 l
1 PL
1 PL
3 ks
1 ČL
8 ks nevarené
2 hrste
200 g (z konzervy)
1 ČL
1 PL
1/2 ČL
1 ČL
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Zovri vodu a rozpusti v nej soľ s cukrom. Odstav zo sporáku, vyžmýkaj tam šťavu z 2 citrónov a prisyp čierne korenie. Do nálevu ihneď vlož pripravené krevety na presne 3 a pol minúty (platí pre štandardnú veľkosť kreviet, ak máš menšie, tak na menej, ak máš dáke gigantické, tak pridaj minútku navyše). Po uplynutí času tam vhoď ľad a zastavíš tak proces varenia, alebo krevety scedíš a dáš rovno do chladničky - takto však nenasajú maximum z nálevu, your call.

  2. 2

    Prípravu koktailovej omáčky začneš premixovaním paradajok dohladka. Pol pixle aj so šťavou. Štandardne sa používa kečup, ale ten ja nemám rád, takže to obchádzam takto a myslím si (skromne), že je to aj chutnejšie. Pridaj chren, worchester s tabascom, kajenskú papriku, soľ podľa chuti a štipku cukru, spolu so šťavou z polovice citrónu. Dôkladne premiešaj, prípadne dolaď chute do dokonalosti (balans slaného, sladkého, štipľavého a kyslého). Odlož do chladničky, minimálne na hodinu.

  3. 3

    Podávaj vychladené, naaranžované okolo pohárika s omáčkou, spolu s plátkom citrónu a lístkom vňatky na dozdobenie. Toto je záležitosť na ohurovanie davu, čiže narob ich koľko len chceš, podľa veľkosti publika. Navýš len počet kreviet, alebo zdvojnásob objem omáčky, vieš ako…

  4. 4

    Budem rád, ak ma budeš sledovať aj na Instagrame : walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia