Jeden jarný koláč mám od priateľky.
príprava
na 180 °C
Suroviny
kvások : | |
42g kocka |
|
300 ml |
|
1 čl |
|
Cesto: | |
300 g uvarené |
|
1 ks |
|
500 g |
|
1 čaj.lyž. |
|
PLNKA: | |
200 g čerstvý |
|
|
|
1 strúčik |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Z droždia,mlieka a cukru pripravíme kvások.Zemiaky očistíme,uvaríme,necháme vychladnúť a pretlačíme.Vykysnutý kvások prilejeme k zemiakovej mase,pridáme vajce,soľ a múku. Vypracujeme cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť.
- 2
Vykysnuté cesto rozdelíme na šesť častí,z ktorých vyvaľkáme placky s priemerom asi 18cm a hrúbkou 1,5cm.Do stredu každej placky dáme sparený špenát ochutený soľou,pretlačeným cesnakom,štipkou muškátového orieška a olejom.Koláče poukladáme na vymastený plech a upečieme vo vyhriatej rúre.
- 3
Kto chce može si pripraviť ku koláčom volské oko ktoré naservírujete priamo na upečený koláč,možete posypať aj strúhaným syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu