Predjedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Zemiaková paštéta

Bezmäsité jedlá

Zemiaky uvaríme v šupke s rascou a soľou. Vychladnuté olúpeme a nakrájame na plátky. Špenát...

prazdny

Cuketovo-mrkvové placky so strateným vajíčkom

Bezmäsité jedlá

Placky: Cuketu a mrkvu očistíme a nahrubo postrúhame. Pridáme vajíčka, múku, soľ, korenie, prelisovaný...

prazdny

Gratinovaný špenátový koláčik s baklažánovo-tymianovým pyré

Bezmäsité jedlá

Špenátová náplň: Umytý špenát oblanšírujeme na cesnaku a olivovom oleji a primiešame postrúhaný syr a vajce...

prazdny

Rind Sulz so zeleninou

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso uvaríme, vychladnuté nakrájame na kocky 1 x 1 cm, rovnako aj koreňovú zeleninu,...

prazdny

Čertovská omeleta

Bravčové mäso

Na oleji urestujeme kolieska klobásy, pridáme nakrájané feferónky, kapie a premiešame. Túto zmes zalejeme vajcami...

prazdny

Hráškový krém s Granny Smith a magret fumé

Polievky

Šalotku si nakrájame nadrobno. Cesnak si očistíme a vyberieme zelené vnútro. 2 strúčiky nakrájame na tenké...

prazdny

Zapečené plnené paradajky

Hlavné jedlá

Paradajky plnené pšenom a jemnými kúskami makrely sa perfektne hodia k studeným ale aj teplým jedlám...

prazdny

Orechovo-syrová torta

Dezerty

Varenie neskutočne ľúbim lebo je o kreativite a nápadoch. Aspoň u mňa ale ten pocit keď...

prazdny

Zubáčom plnené štrúdľové batôžky

Hlavné jedlá

Olivy nasekáme na drobné kúsky. Štrúdľové cesto odkrojíme do tvaru obdĺžnika a do stredu dáme baby špenát.

prazdny

Syrový dip v šalotkách

Bezmäsité jedlá

Cibule šalotky nakrájame na rovnaké časti, potrieme ich maslom, osolíme, okoreníme a pečieme v...

prazdny

Šunka s parenicou na orechových šúľancoch

Bravčové mäso

Zemiaky nastrúhame, pridáme hrubú múku a vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme šúľance, ktoré varíme...

prazdny

Husacia pečeň s calvadosovou omáčkou

Obed

Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde. Ja však do tradičnej podoby „hodov“ rád primiešam aj poriadnu dávku...

prazdny

Špargľové košíčky s kozím syrom

Bezmäsité jedlá

Sezónna zeleninka špargľa, veľmi diétna, bohatá na beta-karotén, krv čistiaci efekt, pomáha pri...

prazdny

Šunkové rolky plnené ryžovým šalátom

Slané chuťovky

Tieto šunkové rolky sú ideálne na pohostenie návštevy alebo aj ako predjedlo....

prazdny

Kuracia pečeň so škvarkami

Kuracie mäso

Jednoduchú restovanú pečeň som obohatil podľa mojej predstavy a našich chutí. Vynikajúco zaúradovala i kombinácia údenej...

prazdny

Ementálsky šalát

Bezmäsité jedlá

Recept je od Varecháčky @Helica, ktorá nám ho dovolila zverejniť. Zverejňujeme ho na základe dopytu...

prazdny

Hubový veniec s hruškami

Bravčové mäso

Komerčný recept<br><br> Doba prípravy: asi 40 minút<br> Doba kysnutia: asi 50 minút<br> Doba pečenia: asi 35 minút<br> asi 12 kusov<br>

prazdny

Sójový šalát s tuniakom

Večera

Komerčný recept<br /> Farebný, šťavnatý, chutný a rýchly. To sú všetky dôležité vlastnosti tohto sviežeho...

prazdny

Kráľovské krevety s crispi šalátom

Šaláty

Tuto kombináciu som si vymyslela sama... bola to delikatesa... bolo to take skvele, že som nestihla...

prazdny

Šalát zo zeleniny a z quinoy

Bezmäsité jedlá

Quinou preberieme, dáme do sitka a niekoľkokrát prelejeme horúcou vodou. Necháme odkvapkať. Potom ju...

prazdny

Bohato obložené cviklové vafle

Bravčové mäso

Aj na výlet si zabaľme jedlo, na ktoré sa budeme tešiť od začiatku túry. Nenáročné na prípravu, bez rýchlo sa...

prazdny

Moje veľkonočné vajíčka

Bezmäsité jedlá

Vždy sa veľmi teším na Veľkú noc - asi preto, že je to príchod nového života,...

prazdny

Zapečené huby s hermelínom

Bezmäsité jedlá

Huby a hermelín-túto kombináciu milujem

prazdny

Bruschetta so sardinkami

Večera

Komerčný recept<br /> Spoznajte Stredomorie napríklad pomocou chrumkavej desiaty v podobe opečeného chleba s olivovým olejom, paradajkami...

prazdny

Čerstvý šalát s halibutom ako sviatočné jedlo

Hlavné jedlá

Variabilný výber zeleniny na tanieri s pestrými farbami a jednoduchou prípravou vhodný nielen na oslavu vo dvojici....

prazdny

Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi

Večera

Do efektívneho využitia jadrovníkov („srdiečok“ z použitých paprík) s vynikajúcim gastronomickým výsledkom, Vám asi musím dodať...