Bulharská studená polievka tarator
Foto: kvakac
Je to veľmi dobré osvieženie v týchto horúcich dňoch. Ja ju takto robím a chutí nám veľmi.
5
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 l (alebo iné kyslé mlieko) |
|
200 ml |
|
20 ml (podľa vlastnej chuti) |
|
2 strúčiky |
|
1/2 KL (alebo čierne mleté) |
|
2 PL pokrájaný |
|
2 PL strúhané |
|
350 g čerstvé |
|
1/2 KL |
|
Postup
-
1
Kyslé mlieko, kyslú smotanu, krájaný kôpor, soľ, nastrúhaný cesnak a mleté korenie v nádobe chvíľu rozmixujeme.
- 2
Do toho pridáme na jemno nastrúhané uhorky a strúhané orechy. Všetko to premiešame a dáme chladiť aspoň na dve hodiny.
- 3
Je to vynikajúce odľahčenie stravy a zároveň ochladenie v týchto horúčavách, len treba skúsiť.
Tiež studená polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vďaka za koment. Máš pravdu je fakt osviežujúca.
Vďaka za koment. To je dobrý tip s tým údeným lososom. Skúsim aj to. Jeden sa učí celý život. Aj s jogurtom je to tiež dobré, máš pravdu.
Vďaka za koment. Predpoklad je správny, žiadna mletá paprika nie je v recepte.