Francúzska cibuľová torta fotorecept
Márió Gombos
šéfkuchár hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 9. októbra 2015
šéfkuchár hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 9. októbra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Maslo a cukor dáme do 24-centimetrovej panvice, ktorú je možné dať do rúry. Roztopíme a pridáme na štvrtiny nakrájanú cibuľu.
- 2
Cibuľu 10 – 15 minút pražíme na miernom ohni. Pridáme ocot, tymian, soľ, čierne korenie a varíme, pokiaľ sa voda nevyparí.
- 3
Cesto rozvaľkáme na trošku väčší kúsok, ako je panvica a položíme na cibuľu. Pečieme v rúre pri 180 °C 20 – 25 minút. Potom tortu necháme 10 minút odpočívať a vyklopíme ju na tanier.
- 4
Zaujiímavosť - obrátená torta: Obrátený koláč, pôvodne známy ako Tarte Tatin, má v origináli jablkovú náplň. Vznikla vraj omylom, ale dnes je to legendárna lahôdka. Cibuľová náplň jej dodá nový ,,šmrnc“.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu