Francúzska cibuľová torta fotorecept

Márió Gombos
šéfkuchár hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 9. októbra 2015
Francúzska cibuľová torta (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
2 PL
3 PL
20 g
50 g
250 g




Postup

  1. 1

    Maslo a cukor dáme do 24-centimetrovej panvice, ktorú je možné dať do rúry. Roztopíme a pridáme na štvrtiny nakrájanú cibuľu.


  2. 2

    Cibuľu 10 – 15 minút pražíme na miernom ohni. Pridáme ocot, tymian, soľ, čierne korenie a varíme, pokiaľ sa voda nevyparí.


  3. 3

    Cesto rozvaľkáme na trošku väčší kúsok, ako je panvica a položíme na cibuľu. Pečieme v rúre pri 180 °C 20 – 25 minút. Potom tortu necháme 10 minút odpočívať a vyklopíme ju na tanier.


  4. 4

    Zaujiímavosť - obrátená torta: Obrátený koláč, pôvodne známy ako Tarte Tatin, má v origináli jablkovú náplň. Vznikla vraj omylom, ale dnes je to legendárna lahôdka. Cibuľová náplň jej dodá nový ,,šmrnc“.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia