Rybacie palacinky na hortobádsky spôsob

Milan Poloha a Peter Melkus
gastroporadca a kuchár reštaurácie Napoleon v Šebastovciach, 9. júna 2013
Rybacie palacinky na hortobádsky spôsob
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 ml
3 ks
štipka
300 g
400 g (sumec, kapor)
50 g
 na obalenie palaciniek
200 g
100 g




Postup

  1. 1

    Z mlieka, vajíčka, múky a soli pripravíme cestíčko a upečieme z neho palacinky. Necháme ich vychladnúť.

  2. 2

    Na plnku opražíme cibuľu s kúskami ryby, dochutíme soľou a mletým čiernym korením, pridáme nastrúhanú mrkvu a posekaný kôpor. Plnku natrieme na palacinku, zrolujeme ju a konce zarovnáme. Plnené palacinky prerežeme na polovicu a obalíme ich vo vyšľahaných vajciach a strúhanke a vypražíme v rozpálenom oleji.

  3. 3

    Podávame so smotanou, ktorú sme premiešali s cesnakom, najemno posekanou petržlenovou vňaťou, cibuľkou a dochutili soľou a čili.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia