Šunka v cmarovom ceste s chrenom
Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 23. apríla 2014
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 23. apríla 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6-8
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
40-50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1,5 kg |
|
Cmarový chlieb: | |
500 g |
|
250 g |
|
42 g |
|
20 g |
|
30 g |
|
350 ml |
|
150 ml |
|
1 čl |
|
Jablkový chren: | |
2 ks |
|
150 ml |
|
50 g |
|
|
|
1 čl |
|
z 1/2 citrónu |
|
40 ml |
|
Postup
-
1
Z trochy múky, cukru, mlieka a droždia pripravíme kvások. V mise zmiešame zvyšok hladkej múky, špaldovú múku, soľ a rascu. Pridáme cmar a vykysnutý kvások. Vypracujeme na hladké cesto. Necháme nakysnúť.
- 2
Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku 2 – 3 cm, aby sa doň dala zabaliť údená šunka. Šunku zabalíme a dáme spojom dolu na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme nakysnúť a pred pečením potrieme vodou. Pečieme na 180 °C 40 – 50 minút.
- 3
Jablkový chren: Jablká zbavíme jadierok, olúpeme a nakrájame na väčšie kocky, ktoré uvaríme v zeleninovom vývare. Vývar necháme celkom odpariť a pridáme nastrúhaný chren. Dochutíme soľou, cukrom, citrónovou šťavou. Nakoniec do jabĺk primiešame olej.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu