Rožky plnené špenátovou praženicou
Marián Osrman
šéfkuchár reštaurácie Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, 16. decembra 2015
šéfkuchár reštaurácie Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, 16. decembra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesto: Zo 100 ml mlieka, z kocky kvasníc a cukru spravíme kvások. Do misky preosejeme múku, pridáme soľ, olej, mlieko, pridáme kvások, všetko spolu zamiešame a vypracujeme cesto. Cesto necháme pri izbovej teplote kysnúť asi 30 minút.
- 2
Keď je cesto vykysnuté, rozvaľkáme ho na hrúbku asi 4 mm a nakrájame na štvorce 6 x 6 cm. Tie naplníme pripravenou špenátovou plnkou, zrolujeme na malé rožky a upečieme.
- 3
Príprava špenátu: Cibuľu nakrájanú na malé kocky speníme na oleji, pridáme nakrájaný cesnak, špenát a spolu urestujeme. Pripravený špenát osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme rozšľahané vajcia a za stáleho miešania varíme, až kým vajcia nestuhnú.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu