Rožky plnené špenátovou praženicou

Marián Osrman
šéfkuchár reštaurácie Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, 16. decembra 2015
Rožky plnené špenátovou praženicou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
1 kg
1 čl
1 kocka
cca 0,5 l
10 g
200 ml
Plnka:
300 g
10 g
5 g
3 g
100 g
5 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Cesto: Zo 100 ml mlieka, z kocky kvasníc a cukru spravíme kvások. Do misky preosejeme múku, pridáme soľ, olej, mlieko, pridáme kvások, všetko spolu zamiešame a vypracujeme cesto. Cesto necháme pri izbovej teplote kysnúť asi 30 minút.

  2. 2

    Keď je cesto vykysnuté, rozvaľkáme ho na hrúbku asi 4 mm a nakrájame na štvorce 6 x 6 cm. Tie naplníme pripravenou špenátovou plnkou, zrolujeme na malé rožky a upečieme.

  3. 3

    Príprava špenátu: Cibuľu nakrájanú na malé kocky speníme na oleji, pridáme nakrájaný cesnak, špenát a spolu urestujeme. Pripravený špenát osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme rozšľahané vajcia a za stáleho miešania varíme, až kým vajcia nestuhnú.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia