Zapečená biošpargľa na Carmenete
Pozrite si, akú dobrotu môžete vyčarovať zo záhoráckej špargle.
Nielen BBQ romaine šalát s lososom a krevetami
Ak máte chuť na niečo dobré, zvláštne a nie každodenné – dôvod sa vždy nájde –...
Jarné redkvičky à la Východ
Mám veľmi rada červené redkvičky v šaláte či na chlieb, ale zmena je život a tak...
Tekvica v slaninkovom kroji
Tekvicu očistíme a nakrájame z nej asi 10 cm dlhé a 1, 5 cm hrubé plátky...
Hubová nátierka s paradajkovou bagetou
Cesto na paradajkové bagety: V 300 ml vody rozpustíme kocku droždia. Od oleja odkvapkané sušené paradajky...
Prvý jarný šalátik
Tak jar sme už privítali s otvorenou náručou. Vonku je nádherne, teploty stúpajú , ...
Kápia s jogurtovým dressingom
Výborná príloha nielen ku grilovačkám, ale hodí sa aj ako ľahká večera v týchto horúcich dňoch...
Ihla z fašírok a uhorky v konfitovaných paradajkách
Postup pri fašírke je rovnaký ako pri predchádzajúcich receptúrach. Z paradajok stiahneme kožu a rozrežeme ich na...
Ricottové knedličky so sušenými rajčiakmi s chrenom
receptov z ricotty nie je veľa, tento je od "šéfkuchára z paláca" Jaroslava Žideka
Bryndzové halušky s pečenou červenou repou
Horúce zemiaky pretlačíme cez lis a zmiešame so škrobom a žĺtkami. Osolíme a môžeme spracovať do...
Pizza v zemiakoch
Vyskúšajte, či sa zemiaky hodia k talianskej špecialite, avšak uvidíte, že si túto pochúťku...
Timbálek z lesných húb s brusnicami
Na masle orestujeme na jemno nasekanú cibuľu s cesnakom a na drobno nakrájané huby. Necháme trochu...
Starorímsky tanier zo sviečkovice
Sviečkovicu odblaníme a na suchom grile alebo panvici sprudka opečieme. Necháme odležať asi 20 minút.
Cibuľový koláč s pohánkovým tvarohom
Tento slaný koláč je pripravený bez mlieka. Je vhodný pri bezmliečnej diéte i laktózovej intolerancii...
Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku
Zmena je život; poznáte to aj s osobnej praxe. Tentoraz to „postihlo“ moje obľúbené „srdiečka“ ...
Slaná torta
Recept som dostala od príbuznej. Dobre sa hodí na sviatočné príležitosti, je chutný a krásne to...
Pikantné chuťovky
Nastrúhanú nivu zmiešame s orieškami, čili korením a vytvarujeme guľôčky. Tvrdý syr nakrájame na kocky,...
Pečená paprika plnená modrým syrom
Od 50. rokov u nás, vďaka gurmánskemu pôžitkárstvu našej Mamky presladkej, v kuchyni vládla svetlá zelenožltá pikantná „PCR-ka“....
Špargľové tagliatelle
Odkukané nápady rodia ďalšie nápady... stačí raz vziať na špargľu škrabku a už to ide...
Slané cuketové muffiny
Škrabkou nakrájame cca 20 tenučkých plátkov cukety a uložíme ich po vnútornom obvode formičiek na muffiny.
Šunkové rolky plnené ryžovým šalátom
Tieto šunkové rolky sú ideálne na pohostenie návštevy alebo aj ako predjedlo....
Tofu nátierka
Mala ku mne prísť kolegyňa s práce. Chcela som urobiť klasické občerstvenie (obložené chlebíčky) keď ma napadlo,...
Čedar v mandliach s paradajkovým pestom
Keďže sa v chladničke objavilo veľa syru čedar a nevedeli sme čo s ním, tak vznikol...
Kapsičky z parmskej šunky a gorgonzoly
Veľmi ľahké predjedlo pre každého, kto má rád trochu dobrej šunky a kombináciu gorgonzoly s hruškou....
Cuketovo-mrkvové placky so strateným vajíčkom
Placky: Cuketu a mrkvu očistíme a nahrubo postrúhame. Pridáme vajíčka, múku, soľ, korenie, prelisovaný...
Husacia pečeň s calvadosovou omáčkou
Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde. Ja však do tradičnej podoby „hodov“ rád primiešam aj poriadnu dávku...