Predjedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Zapečená biošpargľa na Carmenete

Hlavné jedlá

Pozrite si, akú dobrotu môžete vyčarovať zo záhoráckej špargle.

prazdny

Nielen BBQ romaine šalát s lososom a krevetami

Hlavné jedlá

Ak máte chuť na niečo dobré, zvláštne a nie každodenné – dôvod sa vždy nájde –...

prazdny

Jarné redkvičky à la Východ

Bezmäsité jedlá

Mám veľmi rada červené redkvičky v šaláte či na chlieb, ale zmena je život a tak...

prazdny

Tekvica v slaninkovom kroji

Bravčové mäso

Tekvicu očistíme a nakrájame z nej asi 10 cm dlhé a 1, 5 cm hrubé plátky...

prazdny

Hubová nátierka s paradajkovou bagetou

Bezmäsité jedlá

Cesto na paradajkové bagety: V 300 ml vody rozpustíme kocku droždia. Od oleja odkvapkané sušené paradajky...

prazdny

Prvý jarný šalátik

Bezmäsité jedlá

Tak jar sme už privítali s otvorenou náručou. Vonku je nádherne, teploty stúpajú , ...

prazdny

Kápia s jogurtovým dressingom

Hlavné jedlá

Výborná príloha nielen ku grilovačkám, ale hodí sa aj ako ľahká večera v týchto horúcich dňoch...

prazdny

Ihla z fašírok a uhorky v konfitovaných paradajkách

Hovädzie mäso

Postup pri fašírke je rovnaký ako pri predchádzajúcich receptúrach. Z paradajok stiahneme kožu a rozrežeme ich na...

prazdny

Ricottové knedličky so sušenými rajčiakmi s chrenom

Bezmäsité jedlá

receptov z ricotty nie je veľa, tento je od "šéfkuchára z paláca" Jaroslava Žideka

prazdny

Bryndzové halušky s pečenou červenou repou

Hlavné jedlá

Horúce zemiaky pretlačíme cez lis a zmiešame so škrobom a žĺtkami. Osolíme a môžeme spracovať do...

prazdny

Pizza v zemiakoch

Hlavné jedlá

Vyskúšajte, či sa zemiaky hodia k talianskej špecialite, avšak uvidíte, že si túto pochúťku...

prazdny

Timbálek z lesných húb s brusnicami

Večera

Na masle orestujeme na jemno nasekanú cibuľu s cesnakom a na drobno nakrájané huby. Necháme trochu...

prazdny

Starorímsky tanier zo sviečkovice

Hovädzie mäso

Sviečkovicu odblaníme a na suchom grile alebo panvici sprudka opečieme. Necháme odležať asi 20 minút.

prazdny

Cibuľový koláč s pohánkovým tvarohom

Hlavné jedlá

Tento slaný koláč je pripravený bez mlieka. Je vhodný pri bezmliečnej diéte i laktózovej intolerancii...

prazdny

Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku

Bravčové mäso

Zmena je život; poznáte to aj s osobnej praxe. Tentoraz to „postihlo“ moje obľúbené „srdiečka“ ...

prazdny

Slaná torta

Slané chuťovky

Recept som dostala od príbuznej. Dobre sa hodí na sviatočné príležitosti, je chutný a krásne to...

prazdny

Pikantné chuťovky

Dezerty

Nastrúhanú nivu zmiešame s orieškami, čili korením a vytvarujeme guľôčky. Tvrdý syr nakrájame na kocky,...

prazdny

Pečená paprika plnená modrým syrom

Bezmäsité jedlá

Od 50. rokov u nás, vďaka gurmánskemu pôžitkárstvu našej Mamky presladkej, v kuchyni vládla svetlá zelenožltá pikantná „PCR-ka“....

prazdny

Špargľové tagliatelle

Bezmäsité jedlá

Odkukané nápady rodia ďalšie nápady... stačí raz vziať na špargľu škrabku a už to ide...

prazdny

Slané cuketové muffiny

Bezmäsité jedlá

Škrabkou nakrájame cca 20 tenučkých plátkov cukety a uložíme ich po vnútornom obvode formičiek na muffiny.

prazdny

Šunkové rolky plnené ryžovým šalátom

Slané chuťovky

Tieto šunkové rolky sú ideálne na pohostenie návštevy alebo aj ako predjedlo....

prazdny

Tofu nátierka

Bezmäsité jedlá

Mala ku mne prísť kolegyňa s práce. Chcela som urobiť klasické občerstvenie (obložené chlebíčky) keď ma napadlo,...

prazdny

Čedar v mandliach s paradajkovým pestom

Bezmäsité jedlá

Keďže sa v chladničke objavilo veľa syru čedar a nevedeli sme čo s ním, tak vznikol...

prazdny

Kapsičky z parmskej šunky a gorgonzoly

Predjedlá

Veľmi ľahké predjedlo pre každého, kto má rád trochu dobrej šunky a kombináciu gorgonzoly s hruškou....

prazdny

Cuketovo-mrkvové placky so strateným vajíčkom

Bezmäsité jedlá

Placky: Cuketu a mrkvu očistíme a nahrubo postrúhame. Pridáme vajíčka, múku, soľ, korenie, prelisovaný...

prazdny

Husacia pečeň s calvadosovou omáčkou

Obed

Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde. Ja však do tradičnej podoby „hodov“ rád primiešam aj poriadnu dávku...