Slávky na baklažánovej pene

Daniel Hrivňák
šéfkuchár reštaurácie Au Café v Bratislave, 7. apríla 2013
Slávky na baklažánovej pene
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

V jednoduchosti je krása – tak sa dá charakterizovať talianska kuchyňa. Paradoxne krajší štýl fine dining jej dávame my kuchári iných národností.

4
porcie
120 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
450 g
400 g
8 g
10 g
20 ml
10 g
200 g




Postup

  1. 1

    Baklažán rozrežeme pozdĺž na polovicu, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom a dáme piecť domäkka. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Slávky oblanšírujeme v slanej vode, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom a dochutíme bylinkami. Zakvapkáme olivovým olejom a necháme marinovať asi dve hodiny.

  3. 3

    Z vychladeného baklažánu vydlabeme stred, ktorý v mixéri rozmixujeme. Pridáme rozpustenú želatínu, zamiešame a pomaly vmiešavame do vyšľahanej smotany. Takto pripravenú zmes necháme stuhnúť v chladničke.Vychladený mousse podávame spolu s marinovanými slávkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia