Slávky na baklažánovej pene
šéfkuchár reštaurácie Au Café v Bratislave, 7. apríla 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
V jednoduchosti je krása – tak sa dá charakterizovať talianska kuchyňa. Paradoxne krajší štýl fine dining jej dávame my kuchári iných národností.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklažán rozrežeme pozdĺž na polovicu, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom a dáme piecť domäkka. Necháme vychladnúť.
-
2
Slávky oblanšírujeme v slanej vode, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom a dochutíme bylinkami. Zakvapkáme olivovým olejom a necháme marinovať asi dve hodiny.
-
3
Z vychladeného baklažánu vydlabeme stred, ktorý v mixéri rozmixujeme. Pridáme rozpustenú želatínu, zamiešame a pomaly vmiešavame do vyšľahanej smotany. Takto pripravenú zmes necháme stuhnúť v chladničke.Vychladený mousse podávame spolu s marinovanými slávkami.
Diskusia k receptu